Поради від шефа: три прості трюки, які зроблять новорічний стіл корисним

Читать на русском
Автор
11900
Навіть святкове меню може бути здоровим
Навіть святкове меню може бути здоровим. Фото 24 канал

Допоможуть три прості поради

Новорічна ніч (а то й період усіх зимових свят) частенько стає викликом для організму. Адже раціон багатьох людей невпинно повзе до тотального засилля салатами з майонезом. Навіть салат "Білий принц", що дуже смачний, як і інші новорічні салати — не найздоровіший.

У хід йдуть і салати, заправлені майонезом, жирне м'ясо та солодощі. Мало хто знає, та навіть святкове можна адаптувати під усі закони здорового раціону. Про це розповідає 24tv.ua з посиланням на Ектора-Хіменеса Браво.

Прості лайфхаки, які забезпечать здоровий новорічний стіл

  • Салати без майонезу. Якщо ви зовсім не можете обійтися без майонезних салатів, то один такий можна залишити. Решту можна заправити чим завгодно — олією, бальзамічним соусом, лимонним соком тощо. А ще майонез можна легко замінити нежирним йогуртом.
  • Запікайте, не смажте. І м'ясо, і овочі можна не лише смажити у великій кількості олії. Значно смачніше та здоровіше вийде, якщо їх запекти. Для цього можна використати рукав, пергамент або фольгу.
  • Зробіть здорові закуски. Принаймні, від традиційних тарталеток з часником, сиром та майонезом можна відмовитися. Замінити їх можна кориснішими закусками. Використовуйте хумус, листову зелень, свіжі овочі та крем-сир.

Навіть якщо не можете відмовитись від важких салатів, подумайте, чим їх можна заправити. Приміром, ми розповідали, як замість майонезу приготувати соус на основі сметани.