У сотні разів смачніше і дешевше за магазинну: готуємо вдома "Нутеллу"

Читать на русском
Автор
10368
Нутелла – найсмачніший італійський десерт
Нутелла – найсмачніший італійський десерт. Фото shuba.life

Цю смакоту будете їсти банками

Солодка тягуча "Нутелла", намазана на пишні оладки, шматок свіжого хліба або тендітного крекера — солодкі мрії кожної дитини, та й дорослих. Але якщо є сумніви як покупний крем, можна приготувати її самому.

Разом із Shuba ми пропонуємо бюджетний рецепт приготування "Нутелли" вдома. Приготувати її не складе великої праці, а задоволення ви отримаєте багато.

Як приготувати "Нутеллу"

Інгредієнти на 6 порцій:

  • фундук — 150 г;
  • молоко — 0.5 склянки;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • ванілін — 1 ч. л.;
  • какао-порошок — 3 ст. л.;
  • масло вершкове — 80 г.

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 170 градусів та відправляємо фундук на 5-10 хвилин. Як тільки горіхи підрум’яняться, дістаємо їх, трохи охолоджуємо, чистимо від лушпиння та подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. Окремо змішуємо цукор, борошно, ванілін та какао.
  3. У каструлю наливаємо молоко, доводимо до кипіння. Як тільки воно починає закипати, вогонь зменшуємо до мінімуму і порціями додаємо цукрову суміш, постійно помішуючи.
  4. Коли суміш стане однорідною, додаємо вершкове масло і добре перемішуємо до його повного розчинення. Після цього додаємо подрібнений фундук і ретельно перемішуємо віночком до однорідного стану.

Охолоджуємо "Нутеллу" та намазуємо на чіабату за рецептом "Телеграфа". Смачного.