Цей рецепт вас завжди виручить: пиріг із лаваша нашвидкуруч
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21276
Дуже швидкий і простий пиріг з лаваша з фаршем та зеленню
З лаваша можна приготувати "конвертики" з начинкою, рулетики з крабовими паличками та навіть "найлінивіші" сосиски в тісті, які тільки можна вигадати. З цього прісного хліба готують навіть смачні десерти.
Проте сьогодні ми пропонуємо приготувати пиріг із лаваша зі смачним фаршем, приготований у духовці. Це чудовий варіант м’ясної закуски, що виручить господиню за необхідності, інформує "Українська ґаздиня".
Як приготувати пиріг із лаваша
Інгредієнти:
- лаваш – 1 шт. (150 г);
- фарш м’ясний – 650 г;
- печериці – 350 г;
- цибуля ріпчаста середня – 1 шт.;
- яйця – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- зелень – 1 пучок;
- масло вершкове — 40 г;
- сир -130 г;
- сіль, перець.
Заливка:
- яйця – 2 шт.;
- сметана 15- 20% – 2 ст. л.;
- сіль
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистості.
- Гриби нарізати, додати до цибулі, смажити до утворення рідини.
- Додати фарш, обсмажити до готовності м'яса, посолити, поперчити, викласти на тарілку вистигати.
- Кріп помити, обсушити, дрібно нарізати.
- Змішати зелень з фаршем, вбити сире яйце і все добре перемішати.
- На лаваш викласти всю начинку по всій ширині, відступаючи від країв, щільно загорнути в рулет.
- Круглу форму діаметром 17 см змастити олією, викласти рулет равликом.
- Приготувати заливку, збивши вінчиком два яйця з сіллю і сметаною до однорідності.
- Полити лаваш 2/3 заливки.
- Помідори нарізати пластинами, викласти зверху пирога, залити заливкою, що залишилася. Посипати тертим сиром.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
А якщо ви любите страви із лаваша, рекомендуємо також приготувати смачні рулетики за рецептом "Телеграфа". Це ідеальна страва і для ситного сніданку, і для швидкого перекусу.