Цей рецепт вас завжди виручить: пиріг із лаваша нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
21276
Смачна та легка у приготуванні страва
Смачна та легка у приготуванні страва. Фото gazdynja.com

Дуже швидкий і простий пиріг з лаваша з фаршем та зеленню

З лаваша можна приготувати "конвертики" з начинкою, рулетики з крабовими паличками та навіть "найлінивіші" сосиски в тісті, які тільки можна вигадати. З цього прісного хліба готують навіть смачні десерти.

Проте сьогодні ми пропонуємо приготувати пиріг із лаваша зі смачним фаршем, приготований у духовці. Це чудовий варіант м’ясної закуски, що виручить господиню за необхідності, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати пиріг із лаваша

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 шт. (150 г);
  • фарш м’ясний – 650 г;
  • печериці – 350 г;
  • цибуля ріпчаста середня – 1 шт.;
  • яйця – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • зелень – 1 пучок;
  • масло вершкове — 40 г;
  • сир -130 г;
  • сіль, перець.

Заливка:

  • яйця – 2 шт.;
  • сметана 15- 20% – 2 ст. л.;
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистості.
  2. Гриби нарізати, додати до цибулі, смажити до утворення рідини.
  3. Додати фарш, обсмажити до готовності м'яса, посолити, поперчити, викласти на тарілку вистигати.
  4. Кріп помити, обсушити, дрібно нарізати.
  5. Змішати зелень з фаршем, вбити сире яйце і все добре перемішати.
  6. На лаваш викласти всю начинку по всій ширині, відступаючи від країв, щільно загорнути в рулет.
  7. Круглу форму діаметром 17 см змастити олією, викласти рулет равликом.
  8. Приготувати заливку, збивши вінчиком два яйця з сіллю і сметаною до однорідності.
  9. Полити лаваш 2/3 заливки.
  10. Помідори нарізати пластинами, викласти зверху пирога, залити заливкою, що залишилася. Посипати тертим сиром.
  11. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

А якщо ви любите страви із лаваша, рекомендуємо також приготувати смачні рулетики за рецептом "Телеграфа". Це ідеальна страва і для ситного сніданку, і для швидкого перекусу.