Дешевше та смачніше, ніж у магазині: мариновані печериці за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22582
Ідеальна закуска як для домашнього, так і для святкового столу
Рецептів приготування печериць існує чимало. Їх фарширують, варять, додають до салатів чи тушкують з картоплею.
Сьогодні ми пропонуємо замаринувати печериці за лічені хвилини. Ця закуска не лише дуже смачна і просто та швидко готується, а ще досить бюджетною, інформує "Вона".
Як замаринувати печериці
Інгредієнти:
- печериці – 500 г;
- морква – 150 г;
- цибуля – 150 г;
- петрушка – 20 г;
- часник – 3 зуб.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль – 0,5 ч. л. (+ 2 ч. л. для варіння грибів);
- коріандр – 1 ч. л.;
- солодка паприка – 0,5 ч. л.;
- гострий червоний перець – 0,5 ч. л.;
- чорний перець
- рослинна олія – 50 мл;
- оцет 9% – 20 мл
Спосіб приготування:
- Печериці промити, прибрати все зайве, маленькі залишити, більші нарізати на великі шматочки.
- Викласти гриби у киплячу підсолену воду, варити 10 хвилин і відкинути на друшляк.
- Моркву натерти на корейській тертці, цибулю порізати півкільцями. Додати сіль, цукор, перетерти руками, щоб овочі пустили сік.
- Додати коріандр, солодку паприку, червоний гострий перець та чорний мелений перець. Прямо на спеції налити розігріту олію і добре все перемішати.
- До овочів додати печериці кімнатної температури, додати подрібнену петрушку, тертий часник, оцет 9 %.
- Ретельно все перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 2-3 години. Протягом цього часу один раз перемішати.
А якщо ви любите печериці, рекомендуємо також приготувати мариновані грибочки до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.