Дешевше та смачніше, ніж у магазині: мариновані печериці за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
22582
Печериці виходять пружними, дуже смачними й пасують до святкового столу
Печериці виходять пружними, дуже смачними й пасують до святкового столу. Фото wona.com.ua

Ідеальна закуска як для домашнього, так і для святкового столу

Рецептів приготування печериць існує чимало. Їх фарширують, варять, додають до салатів чи тушкують з картоплею.

Сьогодні ми пропонуємо замаринувати печериці за лічені хвилини. Ця закуска не лише дуже смачна і просто та швидко готується, а ще досить бюджетною, інформує "Вона".

Як замаринувати печериці

Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;
  • морква – 150 г;
  • цибуля – 150 г;
  • петрушка – 20 г;
  • часник – 3 зуб.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л. (+ 2 ч. л. для варіння грибів);
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • солодка паприка – 0,5 ч. л.;
  • гострий червоний перець – 0,5 ч. л.;
  • чорний перець
  • рослинна олія – 50 мл;
  • оцет 9% – 20 мл

Спосіб приготування:

  1. Печериці промити, прибрати все зайве, маленькі залишити, більші нарізати на великі шматочки.
  2. Викласти гриби у киплячу підсолену воду, варити 10 хвилин і відкинути на друшляк.
  3. Моркву натерти на корейській тертці, цибулю порізати півкільцями. Додати сіль, цукор, перетерти руками, щоб овочі пустили сік.
  4. Додати коріандр, солодку паприку, червоний гострий перець та чорний мелений перець. Прямо на спеції налити розігріту олію і добре все перемішати.
  5. До овочів додати печериці кімнатної температури, додати подрібнену петрушку, тертий часник, оцет 9 %.
  6. Ретельно все перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 2-3 години. Протягом цього часу один раз перемішати.

А якщо ви любите печериці, рекомендуємо також приготувати мариновані грибочки до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.