Ранок у Туреччині починається саме з яєчні за цим рецептом

Читать на русском
Автор
4192
Така яєчня стане справжнім відкриттям
Така яєчня стане справжнім відкриттям. Фото smachnonews.24tv.ua

Починайте день із чудовим настроєм

Все нам хочеться на сніданок ситну, смачну та корисну страву. А якщо воно ще й готується швидко — ціни на такий сніданок немає, Безумовно, один із найпопулярніших варіантів для сніданку — повітряна яєчня. Вважаєте, що яєчнею неможливо здивувати? Ми вас переконаємо у протилежному.

Сьогодні разом зі Smachnonews пропонуємо приготувати яєчню по-турецьки. Він точно стане для вас справжнім відкриттям — ресторанне до смаку страви можна приготувати буквально за лічені хвилини.

Як приготувати яєчню по-турецьки

Інгредієнти на 2 порції:

  • 200 г грецького йогурту;
  • 1 подрібнений зубчик часнику;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. перцю алеппо;
  • 2 великі яйця;
  • 2 ч. л. лимонного соку;
  • трохи свіжого подрібненого кропу для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю наливаємо води на 4 сантиметри та доводимо до кипіння.
  2. Йогурт кладемо в жароміцну миску, додаємо сіль та часник.
  3. Миску відправляємо в каструлю таким чином, щоб вона не торкалася дна. Йогурт помішуємо доти, доки він не досягне консистенції збитих вершків. Вимикаємо вогонь.
  4. В окремому посуді розтоплюємо вершкове масло до горіхово-коричневого кольору. Вогонь вимикаємо, додаємо олію, перець і відставляємо.
  5. Готовим яйця-пашот, подаємо в тарілці з йогуртом, поливаємо вершковим маслом, посипаємо кропом і кладемо свіжі тости.

Раніше ми розповідали, як правильно готувати яєчню. Ваша страва буде ідеальною.