Вони серйозно нашкодять смартфону: які павербанки краще уникати

Читать на русском
Автор
4890
Павербанк дуже рятує при блекауті
Павербанк дуже рятує при блекауті. Фото Freepik

Не всі блоки живлення підходять для мобільного пристрою

Зарядна батарея, відома як "павербанк", може бути дуже корисною, коли немає можливості зарядити мобільний телефон. Однак при виборі зовнішнього джерела живлення слід звернути увагу на кілька технічних характеристик, включаючи важливу функцію захисту від перезарядки.

Якщо ваш смартфон перегрівається, це може серйозно зашкодити акумулятору смартфона і в довгостроковій перспективі викликати збої, пише foxnews. При виборі павербанка слід приділяти увагу як мінімум двом важливим характеристикам.

На що звертати увагу при виборі павербанка

  1. Подібно до дешевих зарядних пристроїв, недорогі павербанки можуть з часом негативно позначитися на батареї телефону. Перевірте, що ваш зовнішній акумулятор має захист від перезаряджання. Якщо ні, його все одно можна використовувати, але з обережністю. Коли батарея майже повністю заряджена, відключіть телефон від павербанка.
  2. Варто уникати використання павербанків із функцією швидкої зарядки, якщо вони не належать надійному бренду. Швидка зарядка може подавати зайву кількість електроенергії на телефон, що може пошкодити акумулятор, скоротивши термін служби батареї смартфона.

Раніше ми писали, чому телефон "зависає". Є можливість покращити продуктивність мобільного пристрою.