Замість м’яса — секретний інгредієнт: незвичайний рецепт пісних мантів

Читать на русском
Автор
10731
Ці манти здивують навіть гурманів Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:48
Ці манти здивують навіть гурманів. Фото shuba.life

Їх із задоволенням з’їдять навіть м’ясоїди

Манти — це велетні серед апетитних пельменів, адже ці страви дуже схожі. Тільки манти більше, готуються на пару, незвичайно ліпляться, а начинка в них різна.

Рецепт мантів від Shuba незвичайний, адже для начинки використовують гарбуз! При їх приготуванні використовуйте багато цибулі й стежте, щоб він пускав сік, тоді манти будуть соковитішими. Якщо все ж таки начинка сухувата — додайте більше масла або сала.

Як приготувати манти з гарбузом

Інгредієнти на 4 порції:

  • гарбуз — 600 г;
  • цибуля ріпчаста — 400 г;
  • масло вершкове — 200 г;
  • борошно пшеничне — 6 склянок;
  • вода — 400 мл;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1.5 ч. л.;
  • кмин мелений — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Гарбуз почистьте від шкірки та насіння, наріжте кубиками. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками. Цибулю почистьте і дрібно наріжте. Все змішайте і поперчіть.
  2. Змішайте воду, яйця, борошно та сіль, замісіть тісто, ретельно вимішайте і дайте йому "відпочити" 30-40 хвилин.
  3. Через вказаний час розріжте тісто квадратиками по 8-10 см. Посоліть начинку і викладайте на кожен квадратик. З’єднайте кути по діагоналі, закріпіть краї тіста у центрі.
  4. Відправте манти в пароварку та одразу ж вмикайте її. На варіння вам знадобиться 40 хвилин.

Викладіть манти на блюдо і подавайте із зеленню, олією, кетчупом, овочевим салатом або сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного.