Щоб Чорна п’ятниця не стала чорною дірою для бюджету: лайфхаки для шопінгу

Читать на русском
Автор
2176
Чорна п’ятниця у 2023 році буде 24 листопада
Чорна п’ятниця у 2023 році буде 24 листопада. Фото Freepik

Корисні поради для шопінгу в Чорну п’ятницю

Цього року Чорна п’ятниця припадає на 24 листопада. Магазини та торгові мережі вже почали рекламувати свої знижки та розпродажі, щоб змусити вас витратити більше грошей. "Телеграф" вже розповідав, які товари краще не купувати у Чорну п’ятницю навіть за знижками, а сьогодні ділимося, як не витратити зайве, та як уникнути імпульсивних покупок

Головне, що потрібно пам’ятати покупцям, що жоден магазин не працюватиме собі на збиток, пише hochu.ua. Маркетологи вже все продумали та знають, як нажитися на вашому бажанні знижок та вигідних пропозицій.

Як не витратити зайве і купити по справжній знижці

У Чорну п’ятницю справді є шанс купити щось за реальною знижкою, а не за оманливою. Для цього потрібно завчасно відстежувати ціни в магазинах та порівнювати їх. Тоді ви побачите, які торговельні мережі реально знизили ціну, а які тільки вдали, що роблять знижку.

Найкраще скласти список того, що ви хочете купити, і що вам дійсно потрібно. І вже відштовхуючись від списку та своїх фінансових можливостей планувати покупки та шукати знижки та розпродажі.

Завжди порівнюйте ціни на товари зі свого списку у різних торгових мережах та магазинах. Дуже зручно це робити саме онлайн. Більше того, є онлайн-сервіси для порівняння цін, це значно спростить завдання.

Як уникнути імпульсних покупок

Строго слідуйте своєму списку покупок, не відволікаючись на привабливі пропозиції магазинів.

Візьміть із собою на шопінг економного друга чи когось із родичів, хто остудить ваш запал перед черговою знижкою та відмовить купувати зайве.

Заходячи до магазину усвідомлено не беріть кошик чи візок, це теж допоможе заощадити бюджет, адже ви зможете взяти мінімум товарів – тільки найважливіше, що можна нести в руках.

Сплануйте багато справ на день Чорної п’ятниці, щоб ви мали мінімум часу на шопінг. Це теж своєрідний спосіб уберегти себе від непотрібних покупок.

Раніше "Телеграф" розповідав, як не витратити зайве у Чорну п’ятницю. Прості поради для покупок під час розпродажу.