З рецептом цих сирних коржиків ви забудете дорогу в хлібний магазин

Читать на русском
Автор
62334
Коржики вийдуть смачними та корисними Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:47
Коржики вийдуть смачними та корисними. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Ні грама олії у цьому рецепті

Хліб всьому голова. Його поживні властивості відомі давно. Ми любимо його з першими стравами та навряд чи уявляємо обід без пишного, смачного хліба.

Однак що робити, якщо вдома закінчився хліб, проте не хочеться тікати до магазину? Приготувати коржики з твердим сиром на сковороді за рецептом "Главреда". Їх можна подавати до перших страв, робити в них шаурму як до першої страви, так і готувати в них шаурму. Близькі навіть відмовляться від покупного хліба і ви готуватимете тільки такі коржики.

Як приготувати коржики з твердим сиром на сковороді

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 170 мл окропу;
  • 2/3 ч.л солі;
  • 2 ст.л олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • пучок зелені;
  • 100 г сиру.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіюємо, додаємо до неї сіль, олію та охолоджений окріп. Замішуємо ложкою тісто, потім вимішуємо руками до еластичного стану. Накриваємо харчовою плівкою, залишаємо відпочити на півгодини.
  2. Через вказаний час дістаємо тісто, ділимо його на рівні частини та формуємо кульки. Кожну кульку добре розкочуємо, змащуємо вершковим маслом, посипаємо зеленою цибулею та натертим сиром. Тісто щільно загортаємо в рулет, а потім — у равлик і розкочуємо в млинець. Ті самі дії повторюємо з іншими шматками тіста.
  3. Смажимо коржики на середньому вогні з двох сторін без олії.

Рекомендуємо також приготувати чіабату за рецептом "Телеграфа". Це просто та неймовірно смачно.