Така нарізка з сала зникне зі столу за п'ять хвилин: як приготувати смачну закуску
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5009
Найніжніша, пряна та дуже смачна закуска
Ймовірно, жодне українське застілля не обходиться без смачної традиційної закуски — сала. Його маринують із запашними спеціями або ж засолюють.
Сьогодні ми пропонуємо зварити сало із додаванням спецій. А рецептом смакоти з нами поділилися на YouTube-каналі "Прості рецепти з Юлією Шевчук".
Як приготувати варене сало
Інгредієнти:
- грудинка зі свинини — 1,5 кг;
- вода – 1,5 л;
- сіль – 4-5 ст. л.;
- лавровий лист — 3 шт.;
- перець горошок — 10-15 шт.;
- запашний перець — 3-4 шт.;
- приправа карі — 1 ч. л.;
- насіння коріандру – 1 ч.л.;
- сушений часник -1 ч.л.;
- часник — 2 головки;
Спосіб приготування:
- Сало викласти у глибоку миску, натерти сіллю, накрити кришкою та поставити у холодильник на 5-8 годин, періодично його перевертаючи.
- За необхідності сало розрізати на зручні шматки, викласти його у каструлю та залити холодною водою.
- Довести сало до кипіння, періодично знімаючи пінку.
- Після закипання вогонь зменшити та додати чорний та запашний перець, коріандр, карі, сушений часник і лавровий лист. Залишити варитися на 50 хвилин. Після цього вогонь вимкнути та залишити сало в розсолі до повного вистигання.
- Готове сало викласти на фольгу, зверху додати шматочки нарізаного часнику, щільно згорнути та відправити у морозильну камеру.
А якщо ви любите сало, рекомендуємо спробувати його незвичайно засолити. Продукт виходить ароматним, а весь секрет полягає у використанні банки.