Така нарізка з сала зникне зі столу за п'ять хвилин: як приготувати смачну закуску

Читать на русском
Автор
5009
Така закуска буде доречною на повсякденному і на святковому столі
Така закуска буде доречною на повсякденному і на святковому столі. Фото youtube.com

Найніжніша, пряна та дуже смачна закуска

Ймовірно, жодне українське застілля не обходиться без смачної традиційної закуски — сала. Його маринують із запашними спеціями або ж засолюють.

Сьогодні ми пропонуємо зварити сало із додаванням спецій. А рецептом смакоти з нами поділилися на YouTube-каналі "Прості рецепти з Юлією Шевчук".

Як приготувати варене сало

Інгредієнти:

  • грудинка зі свинини — 1,5 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 4-5 ст. л.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • перець горошок — 10-15 шт.;
  • запашний перець — 3-4 шт.;
  • приправа карі — 1 ч. л.;
  • насіння коріандру – 1 ч.л.;
  • сушений часник -1 ч.л.;
  • часник — 2 головки;

Спосіб приготування:

  1. Сало викласти у глибоку миску, натерти сіллю, накрити кришкою та поставити у холодильник на 5-8 годин, періодично його перевертаючи.
  2. За необхідності сало розрізати на зручні шматки, викласти його у каструлю та залити холодною водою.
  3. Довести сало до кипіння, періодично знімаючи пінку.
  4. Після закипання вогонь зменшити та додати чорний та запашний перець, коріандр, карі, сушений часник і лавровий лист. Залишити варитися на 50 хвилин. Після цього вогонь вимкнути та залишити сало в розсолі до повного вистигання.
  5. Готове сало викласти на фольгу, зверху додати шматочки нарізаного часнику, щільно згорнути та відправити у морозильну камеру.

А якщо ви любите сало, рекомендуємо спробувати його незвичайно засолити. Продукт виходить ароматним, а весь секрет полягає у використанні банки.