Стануть в нагоді в кожному домі: консерви, які можуть зберігатися довгий час

Читать на русском
Автор
5302
Поради, які вам точно можуть стати в нагоді Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:50
Поради, які вам точно можуть стати в нагоді. Фото napensii.ua

Ви точно не залишитеся голодними під час можливих блекаутів

Кілька місяців Росія обстрілювала українськими об’єктами енергетичної інфраструктури. Тому українці продовжують замислюватися про можливі відключення електроенергії найближчої зими та збирають рецепти страв, які можна приготувати дуже швидко.

Разом з OBOZ.UA розповімо, які консерви мають тривалий термін зберігання. Ця інформація допоможе вам підготуватися до можливого блекауту та пережити його комфортно.

Консерви, які можна зберігати протягом тривалого часу

Консервована квасоля — вона багата на рослинний білок і це робить її відмінним варіантом для людей, які дотримуються вегетаріанської дієти або харчування з обмеженням м’яса. Крім того, на відміну від свіжої вона не потребує замочування.

Оливки або маслини — це не тільки відмінний додаток до тушкованих страв, супів та салатів. Вони також містять масу вітамінів та цінних мікроелементів.

Фрукти та ягоди в сиропі — це не тільки корисні, а й смачні консерви. Ними можна насолоджуватися самостійно або використовувати у випічці або як додаток до їжі.

Кабачкова ікра – корисний варіант консервації. Вона може бути соусом, намазкою чи маринадом для м’яса.

Тушонка — надійний варіант для різних випадків. Вона може бути основним для приготування ситної каші та смачних супів.

Згущене молоко — відмінний додаток для ранкових млинців та улюбленої випічки. Воно зберігає свою поживну цінність навіть після консервації.

Рибні консерви — джерело різних вітамінів. Завдяки тривалому терміну зберігання це живильне джерело їжі за часів невизначеності.

Консервована кукурудза та горошок – ситна основа для супів. До того ж вони можуть доповнити різні другі страви і салати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти м’ясо без холодильника. Ці поради вам точно знадобляться.