Чотири основні інгредієнти - і страва на столі: ситний салат з печінкою

Читать на русском
Автор
20476
Салат із печінки з морквою та маринованими огірками можна сміливо готувати до святкового столу Новина оновлена 21 листопада 2023, 08:32
Салат із печінки з морквою та маринованими огірками можна сміливо готувати до святкового столу. Фото filizhanka.top

Дуже смачний та ситний печінковий салат

Не всі люблять печінку через специфічний запах та смак. Однак знаючи секрети приготування цього субпродукту, з печінки можна приготувати безліч смачних страв.

Однією з таких є салат, що складається всього з чотирьох основних інгредієнтів, серед яких і цей субпродукт. А рецептом із нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати салат з печінкою

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 490 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква середня — 2 шт.;
  • солоні огірки — 3 шт.;
  • соєвий соус — 35 мл;
  • часник — 2 зуб.;
  • чорний перець мелений — 0,5 ч. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • олія
  • майонез

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, прибрати все зайве, обсушити, нарізати на невеликі шматки.
  2. Перекласти в миску, залити соєвим соусом, перемішати, залишити на 15 хвилин.
  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити.
  4. Моркву натерти на великій тертці, додати до цибулі, смажити до м'якості овочів.
  5. Огірки нарізати соломкою.
  6. Печінку викласти на розігріту з олією сковороду, смажити на середньому вогні.
  7. Тим часом приготувати заправку, змішавши пропущений через прес зубчик часнику, трохи чорного перцю і чайну ложку гірчиці.
  8. Додати цю суміш до печінки в сковороду, перемішати.
  9. Накрити сковороду кришкою і готувати печінку до готовності.
  10. Коли вона охолоне, субпродукт нарізати соломкою.
  11. Змішати усі інгредієнти, додати дрібно нарізану петрушку, заправити майонезом, перемішати.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.