Ви не знали, що звичайна картопля може бути такою вишуканою: рецепт простої французької страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 64909
Чудове частування з простої картоплі
Ми ділились рецептом смачних швейцарських дерунів. Тепер розповідаємо, як звичайну картоплю перетворити на вишукану французьку страву.
Гратен — це ніжні тоненькі кружальця картоплі, запечені у вершковому соусі під сирною скоринкою. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 600 г картоплі
- 200 мл жирних вершків (33%)
- 200 мл молока
- 100 г твердого сиру
- 2 зубчики часнику
- сіль
- шматочок вершкового масла
Спосіб приготування:
- Картоплини середнього розміру чистимо та нарізаємо кружальцями по 2—3 мм. Вичавлюємо або будь-яким іншим чином подрібнюємо часник.
- Сир натираємо на середню тертку. У каструлю наливаємо вершки та молоко, додаємо сіль та часник. Доводимо до кипіння, а тоді викладаємо картоплю.
- Варимо страву на середньому вогні під кришкою 7—12 хв. Знімаємо, коли картопля буде майже готовою.
- Форму щедро змащуємо маслом. Всю картоплю потрібно викласти максимум у два шари. Спершу половину викладаємо в один шар у вигляді черепиці, тоді солимо.
- Викладаємо другу половину і знову солимо посолити. Заливаємо все вершковою сумішшю, в якій варилася картопля.
- Посипаємо сиром та ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 15—20 хв.
Картопелька виходить дуже ніжна та ароматна. Вона може бути як гарніром, наприклад, до соковитих котлет, так і цілком самостійним частуванням.