Ви не знали, що звичайна картопля може бути такою вишуканою: рецепт простої французької страви

Читать на русском
Автор
64909
Цей чудовий гарнір або й самостійна страва
Цей чудовий гарнір або й самостійна страва. Фото shuba.life

Чудове частування з простої картоплі

Ми ділились рецептом смачних швейцарських дерунів. Тепер розповідаємо, як звичайну картоплю перетворити на вишукану французьку страву.

Гратен — це ніжні тоненькі кружальця картоплі, запечені у вершковому соусі під сирною скоринкою. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі
  • 200 мл жирних вершків (33%)
  • 200 мл молока
  • 100 г твердого сиру
  • 2 зубчики часнику
  • сіль
  • шматочок вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Картоплини середнього розміру чистимо та нарізаємо кружальцями по 2—3 мм. Вичавлюємо або будь-яким іншим чином подрібнюємо часник.
  2. Сир натираємо на середню тертку. У каструлю наливаємо вершки та молоко, додаємо сіль та часник. Доводимо до кипіння, а тоді викладаємо картоплю.
  3. Варимо страву на середньому вогні під кришкою 7—12 хв. Знімаємо, коли картопля буде майже готовою.
  4. Форму щедро змащуємо маслом. Всю картоплю потрібно викласти максимум у два шари. Спершу половину викладаємо в один шар у вигляді черепиці, тоді солимо.
  5. Викладаємо другу половину і знову солимо посолити. Заливаємо все вершковою сумішшю, в якій варилася картопля.
  6. Посипаємо сиром та ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 15—20 хв.

Картопелька виходить дуже ніжна та ароматна. Вона може бути як гарніром, наприклад, до соковитих котлет, так і цілком самостійним частуванням.