Влаштуйте "переїзд" роутеру: у яких місцях у домі швидкість інтернету прискориться

Читать на русском
Автор
7065
Прискорити сигнал Wi-Fi дуже просто
Прискорити сигнал Wi-Fi дуже просто. Фото Freepik

Вічне питання: "Куди поставити роутер". Розбираємось, де краще

Швидкість домашнього інтернету визначається місцем розташування роутера Wi-Fi у вашому домі. Деякі матеріали та пристрої можуть вплинути на його ефективність, що призведе до повільної передачі сигналу.

Для того, щоб забезпечити супершвидке підключення Wi-Fi, важливо вибрати правильне місце для розміщення роутера. Про це пише The Sun.

Де можна і не можна ставити роутер

  1. Уникайте установки Wi-Fi-роутера поруч із мікрохвильовою піччю, оскільки її електромагнітне випромінювання може перешкодити сигналам маршрутизатора.
  2. Намагайтеся уникати розміщення пристрою поруч із металевими предметами, оскільки метал може поглинати сигнал і негативно позначатися на швидкості Wi-Fi. Кухня, наприклад, через наявність металевих поверхонь (мікрохвильова піч, духовка, холодильник і т.д.), не є оптимальним місцем для розміщення роутера.
  3. Уникайте розміщення роутера поблизу пристроїв Bluetooth, оскільки вони можуть випромінювати сигнали, що знижують швидкість інтернету. Бездротові стовпчики або радіоняні слід тримати на достатній відстані від маршрутизатора.
  4. Варто розміщувати роутер якомога ближче до центру оселі на відкритій поверхні, що піднята над землею. У разі двоповерхового будинку бажано розміщувати роутер на верхньому поверсі.

Раніше ми писали, які речі у домі погано впливають на швидкість інтернету. Усього таких предметів 7.