Буде як новий: як вивести застарілі плями з домашнього килима

Читать на русском
Автор
5457
Допоможуть підручні засоби
Допоможуть підручні засоби. Фото Freepik

Прості способи почистити килим

У багатьох людей вдома на підлозі лежить килим. Це чудовий елемент декору, а взимку ще й тепло у будинку зберігає. Однак, килими схильні до забруднення, а значить, їх потрібно час від часу чистити. Ми вже розповідали хитрий спосіб, як випрати висячі штори, а сьогодні ділимося, якими засобами очистити килим у будинку.

Щоб не нести килим у хімчистку, приготуйте кілька підручних інгредієнтів, які є на кожній кухні, пише obozrevatel.com. Також потрібно пам’ятати важливе правило — килим не можна інтенсивно терти, оскільки пляма вбирається у ворс ще глибше.

Мильний розчин

Якщо пляма свіжа, наприклад, від якогось напою, спочатку промокніть її паперовим рушником. Потім зробіть мильний розчин із прального порошку чи господарського мила. Губкою нанесіть мильний розчин на місце плями, не розтираючи рідину. Дайте кілька хвилин настоятися і знову промокніть паперовими серветками.

Піна для гоління

Через свою пухирчасту текстуру, піна для гоління відмінно відштовхує бруд з ворсу килима. Нанесіть піну на руку, потім постукуючи пальцями, нанесіть піну на пляму. Через півгодини промокніть це місце сухою ганчіркою або паперовою серветкою і пропилососьте килим.

Оцет

Зробіть розчин оцту з водою один до одного та зробіть так само, як у лайфхаку з мильним розчином. Оцет найбільш ефективний проти жирних плям та забруднень від розлитої кави.

Біле вино

Біле вино чудово підійде, щоб видалити пляму від червоного вина на килимі. Однак, потрібно зайнятися чищенням килима відразу після того, як пролили вино. Спочатку промокніть серветкою, потім змочіть пляму білим вином. Через 20 хвилин підсушіть це місце паперовими рушниками.

Праска

Праска допоможе видалити з килима липкі плями та забруднення, наприклад, краплі воску, парафіну або пластиліну. Підігрійте праску, покладіть на пляму суху ганчірку і зверху придавіть нагрітою праскою. Тепло розплавить пляму, а ганчірка все вбере.

Раніше "Телеграф" розповідав, що насипати на килим, щоб прибрати найстійкіший запах. Є три ефективні способи позбутися неприємних ароматів з покриття для підлоги.