Як поміняти батарею в iPhone і коли потрібно звертатися за цим у Apple

Читать на русском
Автор
13322
Місткість акумулятора телефону з часом падає Новина оновлена 15 листопада 2023, 08:37
Місткість акумулятора телефону з часом падає. Фото Freepik

Розповідаємо, хто може розраховувати на безкоштовну заміну акумулятора

Попит на смартфони Apple тримається на рівні, але водночас користувачі все довше використовують свої пристрої без перерви. Це викликає серйозне занепокоєння щодо тривалості роботи батареї iPhone та інших гаджетів Apple.

Виробник вирішує цю проблему шляхом заміни акумуляторів для своїх пристроїв, повідомляє портал ISP. Ця послуга призначена для відновлення повної продуктивності та місткості батарей iPhone, iPad та iPod, які згодом стали менш функціональними.

Коли потрібно міняти батарею в iPhone — термін

Щоб дізнатися, чи маєте ви право на заміну батареї, дотримуйтесь таких вимог:

  • пристрій повинен мати менш як 80% своєї початкової місткості;
  • гарантія на пристрій ще дійсна;
  • або на нього поширений AppleCare+;
  • або застосовані закони про захист споживачів.

Для пристроїв, які не підпадають під гарантійний термін, Apple пропонує платну послугу заміни батареї. Вартість залежить від моделі пристрою. Компанія також надає програму з перероблення всіх батарей та продуктів Apple.

Як поміняти батарею в iPad, iPhone та iPod — початок

Щоб розпочати процес заміни, користувачі можуть:

  • звернутися до служби підтримки Apple;
  • записатися на прийом у магазині Apple;
  • знайти авторизованого сервісного провайдера Apple.

Перед наданням послуги рекомендується створити резервну копію даних. Якщо пристрій підходить для заміни батареї, таку послугу можуть надати в той же день або відправити до центру ремонту Apple.

На поширене запитання, скільки міняють батарею на iPhone, однієї для всіх відповіді немає — процес може тривати від кількох хвилин до кількох днів, залежно від вибраної послуги та наявності запасної батареї. Заміна батареї не вплине на гарантію, зазначає видання. Однак якщо пристрій пошкоджено, це може вплинути на обсяг отриманих послуг.

За цим посиланням ви можете звернутися до служби підтримки Apple, авторизуватися та отримати консультацію щодо вашого пристрою зручним для вас способом. Більше можливостей — на головній сторінці служби.

Раніше ми розповідали, які прості хитрощі допоможуть заощадити заряд акумулятора на iPhone. Якщо в пріоритеті час автономної роботи пристрою, ряд функцій "тут і зараз" стають не дуже важливими!