Не забудьте про них: найкращі рішення на зиму для домашніх улюбленців

Читать на русском
Автор
4833
Взимку коти можуть ховатися у машини в пошуках тепла
Взимку коти можуть ховатися у машини в пошуках тепла. Фото pexels.com

Треба потурбуватися про комфорт та безпеку вихованців

Взимку турботи потребують не тільки люди, а й їхні чотирилапі улюбленці. Причому важливо підготуватись до зими не тільки власникам собак, які гуляють на вулиці, а й котів.

На випадок блекаутів та перебоїв з напругою електроенергії, варто запастись смаколиками, кормом, потрібними ліками та наповнювачами для туалетів для різних видів тварин. Для тих котів та собак, яким не пощастило мати господаря і вони живуть біля під'їздів багатоквартирних будинків, можна зробити місце для зимівлі або принаймні станцію для годування — захищене місце, де коти чи собаки зможуть поїсти в безпеці.

Для тих в кого є у власності автомобіль, варто нагадати — коти можуть шукати тепле місце, щоб сховатися і знайти його під вашим капотом поруч з теплим двигуном. Перевіряйте, чи не сховався там хтось звечора.

Коти та собаки, що виходять на вулицю

Деякі коти можуть вискочити на вулицю або їх навіть спеціально вигулюють на шлейках для того, щоб вони подихали свіжим повітрям. І для собак, і для котів важливо після того, як вони повернулися ретельно обтирати лапи. Якщо вони дуже сильно замерзли або на них налипла крига — це може привести до обмороження, а пісок яким посипають дороги і сіль можуть пошкодити подушечки лап.

Найбільша небезпека криється в антифризі, яким ваші сусіди по двору могли щось обробляти буквально перед тим як ви вийшли. При попаданні всередину він може бути смертельно небезпечним для котів та собак.

Досвідчені господарі тварин яких виводять на вулицю, радять тримати вологи серветки та рушник просто біля входу в квартиру. Це може допомогти прибрати основний бруд. Для того, щоб лапи не замерзли, перед прогулянкою їх варто намастити вазеліном. Кінолог Ліз Фолі також рекомендує суміш кокосової олії, бджолиного воску та масла ши. Інгредієнти слід розтопити та з’єднати разом, потім перекласти в зручну ємність для гарячого та дати застигнути.

Якщо коли ви гуляєте на вулиці вже темно, то дуже корисним буде нашийник зі світлодіодом або одяг для тварини зі світловідбиваючими смужками. Це зробить тварину помітною в темряві для велосипедистів, самокатників чи власників машин.

Коти та собаки — безпека вдома

Остерігайтеся протягів там де може лежати ваш улюбленець. Додайте до звичайного місця лежання собаки та кота теплий плед, або трохи підніміть лежанку над підлогою, наприклад за допомогою пінопласту.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином підготуватися до зими, якщо ви власник кімнатних рослин. Треба потурбуватися про задовільне освітлення, захистити їх від протягів та не перенапружувати.