Можете "вимести" своє щастя: чому не варто підмітати після заходу сонця

Читать на русском
Автор
3681
Захід сонця — не найкращий час для прибирання
Захід сонця — не найкращий час для прибирання. Фото Телеграф

Повір'я закликають не підмітати вночі, адже це може накликати негаразди

Кожен з нас має свої домашні ритуали та звички. У тому числі й у прибиранні — люди обирали не лише ідеальний день для прибирання, але й час доби. Але чи замислювалися ви над тим, що деякі з них можуть мати глибокий корінь у народних повір'ях та традиціях? Однією з таких звичок є відмова від підмітання після заходу сонця. Давайте розберемося, чому.

Енергетичний баланс. За народними повір'ями, підмітання після заходу сонця може "вимітати" позитивну енергію з дому. Вважається, що в цей час день переходить у ніч, і це є періодом переходу енергій.

Відганяння добра. Існує думка, що підмітанням можна вивести добро з дому. Це може стосуватися не тільки матеріальних благ, але й добробуту домочадців.

Символіка темряви. Ніч традиційно асоціюється з таємницею та невідомістю. Підмітання в цей час може вважатися спробою "вимести" цю таємницю, що може призвести до небажаних наслідків.

Повага до предків. У багатьох культурах підмітання після заходу сонця вважалося не повагою до душ померлих, які могли відвідувати свої домівки саме в цей час.

Незалежно від того, чи вірите ви в народні повір'я чи ні, дотримання таких традицій може бути чудовим способом показати повагу до своєї культури та предків. Наступного разу, коли захочете підмести після заходу сонця, згадайте про ці повір'я і можливо вирішите зачекати до світанку.

Нагадаємо, що також слід знати, коли і як мити вікна та підлогу за народними прикметами. Наприклад, якщо ви хочете мити вікна, то не робіть цього в неділю, при повному місяці або перед святами. А якщо ви хочете мити підлогу, то не робіть цього ввечері, при порожньому відрі або з милом.