Не зліть духів: чому не варто залишати брудний посуд надовго

Читать на русском
Автор
3653
Брудний посуд — розплідник бактерій і поганої енергетики
Брудний посуд — розплідник бактерій і поганої енергетики. Фото Телеграф

Щоб уникнути негативних наслідків, звичайно, краще мити посуд відразу після їжі

Усі знають те відчуття, коли після смачної вечері чи святкового обіду перед вами гора брудних тарілок, склянок та столових приборів. Що робити? Мити зараз чи "на потім"? Виявляється, є декілька вагомих причин, чому варто відмовитися від ідеї залишати брудний посуд до наступного дня. Навіть, якщо ви перебуваєте у гостях, де не рекомендується мити посуд самому, варто натякнути про це господарям.

В історії нашої культури залишати брудний посуд на ніч було неприпустимим. Говорили, що якщо ви залишите посуд невимитим, духи дому можуть образитися. Ці загадкові істоти завжди дбали про благополуччя дому, але також вимагали певного порядку. Багато прикмет з'явилося саме на цій основі. Одна з них говорить, що брудний посуд може привабити негативну енергію. Люди вірили, що якщо посуд залишається брудним, це як би запрошення для злих духів ввійти до вашого дому.

Також існує думка, що брудний посуд може стати причиною сімейних конфліктів або незгод. Віриться, що він символізує непорядок у ваших відносинах.

З практичної точки зору залишки їжі стають ідеальним середовищем для бактерій. Це може спричинити забруднення кухні та виникнення неприємного запаху. Не варто забувати і про психологічний комфорт. Чистий посуд — це завжди приємніше, ніж гора невимитої посудини.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому не можна повертати посуд порожнім. З різних причин це може привабити злидні. Також не варто брати в руки чужі тарілки, бо може статися лихо.