Що не можна робити першого вересня, аби не зіпсувати навчальний рік: прикмети та забобони для школярів

Читать на русском
Автор
4331
Початок навчального року — відповідальний процес
Початок навчального року — відповідальний процес. Фото Телеграф

Навчальний рік можна зробити "солодким" або "ріжучим"

Школярі, студенти та їхні батьки завершують останні приготування до початку навчального року, який традиційно починається першого вересня. Оскільки люди ставляться до цього часу дуже відповідально, для багатьох це ще й стрес і переживання. Іноді школа може навіть почати снитися напередодні навчального року. Однак День знань можна зустріти впевненіше, якщо дотримуватися низки хороших прикмет.

Одна з найпоширеніших прикмет каже, на перше вересня не можна запізнюватися до школи. Якщо ви запізнитесь на лінійку або на перший урок, то це означає, що весь рік ви будете встигати на останню хвилину або пропускати уроки. Тому краще підготуйтеся до школи заздалегідь і вийдіть з дому трохи раніше, щоб уникнути заторів і сюрпризів.

Ще одна прикмета говорить про те, що на перше вересня не можна брати з собою до школи гострі предмети, такі як ножі, ножиці, голки тощо. Це пов'язано з тим, що гострі предмети можуть "відрізати" ваш успіх у навчанні або принести нещастя. Тому краще обмежитися лише необхідним набором канцелярських товарів і не ризикувати своєю долею.

Ще одна прикмета стверджує, що першого вересня треба брати з собою до школи щось солоденьке, наприклад, цукерки, печиво або фрукти. Це пов'язано з тим, що солодке символізує радість і задоволення. Це означає, що весь рік ви будете веселитися і насолоджуватися навчанням. Також ви можете поділитися своїм солодощами з друзями або вчителями, щоб показати свою доброту і щедрість.

А якщо напередодні першого вересня йде дощ, то рік обіцяє бути вдалим. Хороші оцінки та результати будуть литися, як і вода з неба. А ось просто похмура погода може говорити про складнощі, з якими учні незабаром зіштовхнуться. Однак не варто перейматися, оскільки усе залежить насамперед від старань дитини та підтримки батьків.

Нагадаємо, раніше в Міносвіти розповіли про стратегію, яка полягає в тому, щоб "виграти війну" за якість освіти і добробут вчителів. Також "Телеграф" показав українських зірок — як вони виглядали в школі.