Чому диня не солодка: найчастіші помилки городників

Читать на русском
Автор
Диня поребує правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ)
Диня поребує правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Є дієві методи, які допоможуть виростити солодку диню.

Диня — це не просто фрукт, це сонячне літо, втілене в ароматному, соковитому шматочку. Виростити цю солодку красу на власному городі — мрія багатьох садівників.Також, ми писали, як виростити часник у квартирі.

І сьогодні ми поділимося з вами секретами, які допоможуть вам виростити диню, гідну виставки! Про це пише УНІАН.

Вибір сорту:

Перший крок до успіху — це вибір правильного сорту. Для наших широт найкраще підходять дині ранніх та середньостиглих сортів, стійкі до хвороб та посухи. Зверніть увагу на розмір плоду, термін дозрівання, форму та колір дині.

Посадка:

Найкращий час для посадки дині — це кінець травня або початок червня, коли земля вже добре прогрілася. Виберіть сонячне, захищене від вітру місце з родючим, добре дренованим ґрунтом.

Підготовка ґрунту:

Перед посадкою ґрунт потрібно добре підготувати. Перекопайте його, внесіть перегній або компост, а також мінеральні добрива. Зробіть лунки глибиною 10-15 см на відстані 80-100 см одна від одної.

Посів:

У кожну лунку покладіть 2-3 насіння дині, присипте ґрунтом і злегка зволожити. З появою сходів залиште 1-2 найсильніші рослини, а інші видаліть.

Догляд:

Диня потребує регулярного поливу, особливо в період цвітіння та плодоношення. Не допускайте пересихання ґрунту, але й не заливайте рослини, адже це може призвести до загнивання коренів. Також важливо регулярно розпушувати ґрунт навколо рослин і видаляти бур'яни.

Підживлення:

Протягом сезону диню потрібно 3-4 рази підживити мінеральними добривами. Це допоможе рослині сформувати міцні стебла, пишне листя та солодкі плоди.

Формування:

Коли диня почне активно рости, її потрібно прищипнути над 5-6 листом. Це стимулює розгалуження рослини і формування більшої кількості плодів.

Збір врожаю:

Диня дозріває протягом 80-100 днів після посадки. Зрілість плоду можна визначити за його ароматом, він стає більш інтенсивним. Також диня змінює колір, стає більш насиченим. А якщо легенько постукати по ній, то зрілий плід видаватиме глухий звук.

Порада:

Не поспішайте збирати диню відразу після того, як вона дозріла. Дайте їй трохи "долежати" на грядці, щоб вона стала ще солодшою та ароматнішою.

Раніше "Телеграф" розповідав які ще культури можна виростити взимку в домашніх умовах. Також ділилися лайфхаками, як посадити петрушку на підвіконні.