Що можна посадити на підвіконні взимку: топ-10 простих культур для новачків

Читать на русском
Автор
10330
Салат та інша зелень чудово ростуть у квартирі
Салат та інша зелень чудово ростуть у квартирі. Фото Freepik

Ви можете виростити не лише зелень, а й овочі

Останнім часом багато господарів і господинь замислюються про те, щоб виростити у себе вдома щось їстівне та корисне, а не лише гарне. Тема завести город на підвіконні стрімко стає популярною, особливо з настанням холодів.

Адже на ділянці дачний сезон уже завершено, а зелень у магазинах стрімко дорожчає. Навіть без досвіду садівника і квітникаря реально виростити вдома ці кілька культур — просто будьте готові приділити їм деякий час.

Що легко вирощувати на підвіконні – досвід не потрібен

Насамперед це мікрозелень — суміш салатів, рукола, шпинат. І, звичайно ж, традиційні кріп та петрушка. Всі ці трави ви можете знайти втридорога на полицях супермаркетів, а можете виростити вдома.

Також популярністю у господинь, навіть недосвідчених, користуються пряні та ароматні трави:

  • м’ята;
  • розмарин;
  • базилік;
  • майоран;
  • гірчиця.

Більш досвідчені у поводженні із землею та горщиками господині вирощують огірки, помідори та перець — солодкий та гострий. Це повинні бути декоративні або самозапильні низькорослі сорти. Паростки потрібно буде пересаджувати в більші горщики та досвічувати рослини фітолампою.

Крім того, вирощують квасолю і горошок, і навіть моркву — для неї горщик повинен бути не менше ніж 30 см завглибшки. Або вибирайте спеціальні сорти, які ростуть не вниз, а вшир — так звана "кругла" морква.

Як виростити зелень на підвіконні з придбаного насіння, ми розповідали раніше. Це легко — знадобиться лише трохи часу і вашого бажання!