Свіжа та соковита зелень взимку: простий спосіб виростити петрушку на підвіконні

Читать на русском
Автор
8181
Дізнайтесь, як виростити петрушку вдома
Дізнайтесь, як виростити петрушку вдома. Фото Freepik

Зробити це може кожен, навіть той, хто цього ніколи не робив

Щоб порадувати себе свіжою соковитою зеленню навіть взимку, можна виростити її своїми руками прямо на підвіконні у квартирі. Зробити це дуже просто, а результат перевищить усі очікування. Ми вже розповідали, як виростити редис на підвіконні, а сьогодні ділимося порадами, як посадити петрушку.

Як виявилося, вирощувати петрушку простіше, ніж кріп, оскільки вона менш вибаглива, пише 24tv.ua. Вам знадобиться лише кілька компонентів.

Як виростити петрушку на підвіконні

Найкраще вибирати ранні сорти петрушки для вирощування на підвіконні, так свіжа зелень достигне раніше — приблизно через два тижні. Придивіться до сортів "кучерявої" петрушки, вони витриваліші.

Перед висаджуванням насіння в землю, потрібно загорнути його у зволожену марлю або паперовий рушник і покласти в тепле місце на 2-3 дні.

Підготуйте ґрунт — його можна купити в квітковому магазині, підійде такий, як для вазонів. Землю потрібно покласти у контейнер та добре зволожити.

Зробіть неглибокі борозни – приблизно 0,5-1 сантиметр завглибшки. Потім густо посипте насіння в борозни та присипте землею. Злегка утрамбуйте та полийте водою, а краще розпорошіть воду по поверхні ґрунту.

Залишіть контейнер із петрушкою в теплому місці до проростання перших паростків, які мають зійти приблизно через 14-20 днів. Весь цей час потрібно зволожувати ґрунт, найкраще через день. Коли насіння повністю зійде, потрібно прорідити грядки, вищіпавши зайві паростки. Продовжуйте поливати петрушку в міру висихання ґрунту та насолоджуйтесь свіжою зеленню взимку.

Раніше "Телеграф" розповідав, які овочі можна вирощувати взимку на підвіконні. Сучасні технології та ретельний догляд дозволять вам збагатити свій стіл свіжими овочами навіть у найморозніші місяці.