Збирає найбільше мікробів: як почистити екран смартфона

Читать на русском
Автор
Серветка з мікрофібри не пошкодить екран
Серветка з мікрофібри не пошкодить екран. Фото itech.co.ua

Екран чистити рекомендують щодня

Для того, щоб безпечно використовувати телефон потрібно подбати не тільки про захист своїх даних. Варто не забувати й про гігієну гаджета.

Найефективніший спосіб очистити екран смартфона, пише "Тудей", протерти його серветкою з мікрофібри. За потреби тканини можна злегка дистильованою водою та протерти екран круговими рухами.Уникайте використання агресивних засобів для чищення, хімікатів або абразивних матеріалів, як-от паперових рушників, оскільки вони можуть пошкодити захисне покриття екрана.

Якщо вам потрібно продезінфікувати екран, ви можете використовувати серветку, змочену 70% ізопропіловим спиртом, однак у деяких в виробників є окремі рекомендації щодо цього. Якщо на вашому смартфоні захисна плівка чи скло варто користуватися рекомендаціями виробника захисту. Наприклад, Apple і Samsung не радять використовувати відбілювач, перекис водню чи інші агресивні побутові миючі засоби. Зазначимо, що є спеціальні дезинфікуючі серветки для техніки.

Чистити екран смартфона серветкою з мікрофібри рекомендують щодня, а от дезинфікувати 2-3 рази на тиждень. Перед початком вимикайте живлення телефону та знімайте чохол. Перед тим як його надіти, дайте екрану повністю висохнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи можна класти телефон під подушку. Це може привести до перегріву акумулятора.