Пароль для телефону і не тільки: як убезпечити свій смартфон

Читать на русском
Автор
505
Найперший рівень захисту — пароль Новина оновлена 24 квітня 2024, 23:23
Найперший рівень захисту — пароль. Фото hardreset.info

Від поведінки власника залежить безпека телефону

В телефоні сучасної людини зберігається багато інформації. Тому саме смартфони стали об'єктами атаки шахраїв.

Avast рекомендує забезпечити телефону мінімум базовий рівень безпеки. Перші три кроки — заблокувати смартфон паролем, не відкривати дивні посилання та оновлювати телефон регулярно.

Заблокуйте свій пристрій паролем

Встановіть пароль, який знаєте лише ви, і просто введіть його, перш ніж використовувати телефон. Для тих пристроїв, які це дозволяють, ви також можете встановити "touch ID", який відкриває телефон у відповідь на ваш відбиток пальця, або встановити "face ID", який розблоковує телефон, коли передня камера розпізнає вас.

Уникайте підозрілих посилань

Будь-яке посилання, яке ви отримуєте в електронному листі чи текстовому повідомленні, слід розглядати з підозрою. Якщо ви не знаєте відправника переходити не варто. Якщо ви знаєте відправника, переконайтеся, що він справді надіслав це, перш ніж клацати. Фальшиві сайти чи злодії можуть намагатися отримати таким чином доступ до вашого смартфона.

Оновіть програмне забезпечення

Щоразу, коли для вашого пристрою виходить оновлення, завантажуйте та встановлюйте його. Ці оновлення часто включають нові типи захисту, виправлення вразливостей та інше необхідне обслуговування.

Раніше "Телеграф" розповідав, як покращити роботу мобільного інтернету. Серед простіших способів — перезавантаження смартфона та очистка кешу програм.