Що не можна робити у догляді за трояндами: цвітіння та пишності кущів не дочекаєтесь

Читать на русском
Автор
9552
Квіти
Квіти. Фото Pixabay

Квіти тішитимуть своєю красою ще довго, якщо дотримуватись цих правил

Припуститися помилок дуже легко навіть досвідченим садівникам і тому неправильний догляд за трояндами може призвести до почорніння стебел чи рідкого цвітіння.

Є 5 головних помилок у догляді за цими квітами. Ними ділиться РБК-Україна з посиланням на допис з Instagram Florium Flowers та сайт Agro-Market.

Які ваші дії можуть призвести до втрати квітів

Неправильний вибір місця посадки. Троянди люблять світло і не ростуть там, де багато холодного вітру і вогкості. Тому вибирайте місце з нейтральним ґрунтом, де дерево не робитиме тінь над кущем.

Поганий полив. Ці квіти не люблять поверхневий полив, тому навколо куща набагато краще зробити лунки, через які можна буде лити воду. Після поливу засипте їх землею.

Неправильна глибина посадки. Щеплені троянди потрібно садити в ґрунт так, щоб місце щеплення було на 3-5 сантиметрів нижче землі.

Невчасна підгодівля. Навесні трояндам потрібні добрива, що містять азот, калій і фосфор. Однак робити це потрібно тільки ранньою весною, бо пізніше рослина може загинути. А от коли з’являться бутони, троянди необхідно "збагатити" фосфором і кальцієм чи гноєм.

Неправильна обрізка. Бутони можна зрізати перед тим, як вони почнуть в'янути. Після вчасного обрізання можна ще почекати й нове цвітіння.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чим підгодувати троянду, аби вона цвіла довше.