Які квіти не можна садити в квітні: рослини не витримають погоди

Читать на русском
Автор
575
Квіткова королева не любить прохолоди
Квіткова королева не любить прохолоди. Фото pexels.com

Для висадки цих квітів потрібна стабільно тепла погода, якщо ви прагнете гарного цвітіння

Ранньою весною можна підживити вже висаджені кущі троянди, однак не варто висаджувати нові. Ця теплолюбива квітка потребує особливих умов.

Грунт має прогрітися мінімум до 12 градусів, а краще — до 15. При цьому постійна температура повітря не має бути менше ніж +16 +18. Така стабільно тепла погода здебільшого приходить в травні чи в самому кінці квітня. Варто зауважити, що теплолюбиві південні сорти можуть не прижитися на півночі попри висадку в теплу погоду.

Важливо також обрати правильну ділянку — вона має освітлюватися ранковим та вечірнім сонцем, адже палючі промені сонця опівдні можуть зашкодити троянді. Для посадки викопують яму 50 см вглиб, вносять гній чи компост, а після закінчення посадки добре поливають — близько відра води.

Які ще квіти потрібно висаджувати в травні

На початку травня та в кінці квітня можна висаджувати жоржини, чорнобривці, волошки. Проте є рослини, які варто притримати до стабільної теплої погоди.

Однорічні рослини — герань, фуксія, космея.

З розсади — айстри, тюльпани, календула, хризантема, петунія.

Багаторічні рослини — кали, канни, лілії.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому в квітні вже пізно підрізати яблуні. Шанс прорідити крону є під час плодоносіння, коли дачники обрізають гілки, що заважають іншим та не родять.