Троянди будуть цвісти довго: знадобиться один дешевий засіб

Читать на русском
Автор
Обробка троянд бюджетним засобом для цвітіння
Обробка троянд бюджетним засобом для цвітіння. Фото Canva

Один розчин допоможе зробити цвітіння троянд довшим

Троянди саджають на ділянках, бо вони мають дуже красивий вигляд і чудово прикрашають будь-який сад чи прибудинкову територію. Звичайно, що є бажання милуватися цвітінням якомога довше. Для цього, зокрема, треба захистити їх від шкідників.

Троянди справді схильні до зараження різними хворобами та атак шкідників, пише "На пенсії". Ви зможете впоратися з цією проблемою завдяки одному простому засобу, який є у кожному домі. Це звичайне господарське мило.

Воно найефективніше бореться наприклад, з попелицею. Для використання 2 шматки мила по 100 грам треба потерти на терці. Тоді речовину слід залити 10 літрами гарячої води. Важливо, аби мило повністю розчинилося у воді. Тоді можна його брати у сад.

Однак, треба зачекати, поки стане холодним. Починайте обприскувати мильним розчином кущі, щоб він потрапив на листя та гілочки. Цей засіб треба використати хоча б 2-3 рази із проміжком у 7-10 днів.

Розчин із господарського мила протидіє не тільки попелиці, але й таким комахам, як кліщі та білокрилка, які нерідко атакують троянди. Також така обробка допоможе попередити плямистість листя, борошнисту росу та чорну плямистість.

Тож господарське мило — це простий та доступний засіб, який ви можете використовувати для обробки троянд. Якщо вони не хворітимуть, то зможуть довго цвісти на ділянці.

Раніше "Телеграф" писав, як домогтися тривалого цвітіння орхідей. Фахівці поділилися одним секретним засобом, який точно покаже результат.