Зробіть це вже сьогодні: як обрізати троянди навесні, щоб вони краще росли

Читать на русском
Автор
624
Коли треба обрізати троянди Новина оновлена 25 березня 2024, 09:55
Коли треба обрізати троянди. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Розповідаємо, що треба зробити з трояндами навесні для їх пишного цвітіння

Троянди — не дуже вибагливі рослини, однак потребують особливого догляду навесні. Ділимося секретами, що треба зробити з кущами цієї квітки в цю пору року.

Потрібно знати, коли і як треба обрізати троянди навесні, щоб вони зацвіли пишними кетягами, а також правила догляду за квіткою після зими. Про це пише ProstoWay.

Що робити з укриттям

Укриття, що ви ставили на зиму, потрібно прибрати. Однак важливо зробити це вчасно. Якщо знімете його надто рано, квітка може замерзнути, а якщо пізно, рослина має ризик випріти.

Обрізайте гілки

Лише після того, як переконаєтеся, що з кущем все добре, можна братися до обрізання. Після того, як приберете укриття, кущ треба оглянути і видалити сухі гілочки, якщо вони є. Також треба зрізати пагони, що ростуть всередину куща. Зріз повинен бути похилим, а робити його потрібно на декілька міліметрів вище бруньок.

Як подбати про рослину після обрізання

Після обрізки кущ треба обробити розчином мідного купоросу. Якщо троянди високі, їх треба підв’язати. Також варто розпушити землю та провести мульчування. Зробити це потрібно перед тим, як розпустяться бруньки.

Раніше "Телеграф" розповідав, які дві квітки треба обрізати навесні, щоб вони пишно цвіли. Ми поділилися секретами досвідчених дачників.