Троянди цвістимуть пишними кетягами: чому треба посадити їх навесні

Читать на русском
Автор
5221
Коли краще саджати троянди
Коли краще саджати троянди. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Правила догляду за трояндами навесні

Троянди — неймовірно красиві квіти, однак потребують правильного догляду навесні. Для того, щоб вони пишно зацвіли, найкраще посадити їх саме весною у відкритий ґрунт. Саме в цю пору року можна не переживати про заморозки.

Для того, щоб кущові троянди добре прижилися, треба знати деякі правила догляду за нею. Про це пише Уніан.

Коли треба саджати троянди

Можна висаджувати троянди, коли ґрунт прогріється і не буде нічних заморозків. Найкраща температура повітря — від 15 до 20 градусів.

У південних областях України троянди можна садити вже у квітні, а в центральних та північних — у другій половині квітня — на початку травня. Висаджувати троянди в теплицю можна в березні.

Як підготувати саджанці

Придбати посадковий матеріал треба перед посадкою. Саджанці повинні мати два-три стебла і закриту кореневу систему. На рослині не повинно бути бруньок.

Перед посадкою саджанці треба зберігати у темному прохолодному місці. Коріння треба зволожувати раз на два тижні. Також коріння треба обрізати на 2 см і помістити на дві години у рідину для стимуляції росту.

Раніше "Телеграф" розповідав, яка помилка може "вбити" нарциси. Ми поділилися, чому не можна повністю видаляти кущики нарцисів відразу після їх цвітіння.