Цю паску гості будуть фотографувати, перш ніж з’їсти: рецепт найніжнішої паски "Три шоколади" (відео)

Читать на русском
Автор
Сирна паска з трьома видами шоколаду
Сирна паска з трьома видами шоколаду. Фото Сегодня

Така пасочка виходить дуже смачною і красивою

Сирна паска — традиційний великодній десерт. Ми ділились рецептом класичної її версії. Тепер розповідаємо, як приготувати чудову варіацію такої паски "Три шоколади".

Рецептом поділились на ютуб-каналі "Галочка-кулінарочка". Паска дуже красива, має стабільну, проте ніжну текстуру.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир — 400 г
  • Вершки 33% — 100 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Чорний шоколад — 50 г
  • Молочний шоколад — 50 г
  • Білий шоколад — 50 г

Спосіб приготування:

  1. Три види шоколаду ламаємо на шматочки. Окремо розтоплюємо в мікрохвильовці імпульсами по 30 секунд, перемішуючи після кожного.
  2. Домашній сир перекладаємо в миску. Додаємо м'яке вершкове масло, вершки та цукрову пудру. Збиваємо блендером до однорідної маси без грудочок.
  3. Розділяємо сирну масу на три рівні частини. До кожної частини сирної маси додаємо один вид розтопленого шоколаду: чорний, молочний або білий. Ретельно перемішуємо кожну частину.
  4. Спеціальну форму для сирної паски застеляємо вологою марлею, складеною в два шари. Викладаємо сирну масу шарами, чергуючи різні смаки. Кожен шар трохи утрамбовуємо ложкою.
  5. Накриваємо паску марлею і ставимо зверху гніт. Спочатку ставимо півлітрову банку, а потім замінюємо її на літрову банку з водою. Залишаємо паску в холодильнику на 12 годин.
  6. За цей час з паски витече сироватка, яку потрібно буде просто злити. Знімаємо гніт і марлю, перевертаємо паску на тарілку.

Ось і готова ніжна та смачна сирна паска з трьома видами шоколаду. Також ми ділились рецептом смачної грузинської паски.