Телефон не заряджається? Не поспішайте прощатися з гаджетом, спробуйте ці лайфхаки

Читать на русском
Автор
Що робити, якщо телефон не заряджається Новина оновлена 10 квітня 2024, 09:07
Що робити, якщо телефон не заряджається. Фото Колаж "Телеграфу"

Деякі способи можуть "реанімувати" гаджет

Багато власників телефонів могли мати справу з проблемою, коли гаджет перестає реагувати на зарядку. Не варто поспішати прощатися зі своїм смартфоном, адже ситуацію можна спробувати виправити.

Є кілька способів, які можуть вирішити проблему з підзарядкою та "реанімувати" пристрій у домашніх умовах. Про це пише Politeka.

Спочатку телефон варто просто перезавантажити, оскільки проблема із зарядкою може бути через збій програмного забезпечення. Важливо врахувати, що якщо ви використовуєте Android, гаджет варто перезавантажити в безпечному режимі, оскільки він запускає пристрій без сторонніх програм. Тим самим можна буде визначити, чи викликана проблема із зарядженням сторонньої програми або програмного забезпечення.

Далі потрібно звернути увагу на зарядний кабель та наявність можливих пошкоджень на ньому. Якщо їх немає, спробуйте зарядити гаджет іншим зарядним пристроєм. Під'єднайте інший пристрій до тієї самої розетки, де ви заряджаєте телефон, або спробуйте під'єднатися до іншої розетки в будинку. Деякі розетки можуть не давати достатньої потужності.

Також у такому разі варто очистити зарядний порт. Оскільки в ньому з часом накопичується пил, це може стати причиною, чому телефон не заряджається.

Вирішити проблему із зарядкою може оновлення програмного забезпечення до новітньої версії. Помилки програмного забезпечення можуть заважати зарядженню, а оновлення системи часто містять виправлення, які покращують термін служби батареї та впливають на швидкість заряджання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що як категорично не можна заряджати телефон, щоб не нашкодити гаджету.