Це зробити дуже просто: як самому якісно почистити навушники

Читать на русском
Автор
Для чистки вакуумних навушників потрібно зняти силіконові амбушюри
Для чистки вакуумних навушників потрібно зняти силіконові амбушюри. Фото Freepik

Накладні та вакуумні навушники чистяться по-різному

Якщо у телефона проблема зі звуком у навушниках і програмно виправити це ніяк не виходить, можливо проблема в самих навушниках. В них міг накопичитися бруд, який заважає відтворюванню мелодій.

"Телеграф" зібрав покрокову інструкцію, як правильно та якісно почистити навушники. Для цього вам знадобляться: зубна щітка з м’якою щетиною, ватна паличка, мильний розчин, ізопропіловий спирт, тканина без ворсу або паперовий рушник, дерев’яна зубочистка.

Як почистити накладні навушники

  1. Зніміть амбушюри з навушників, якщо це можливо.
  2. Змочіть тканину мильним розчином і добре відіжміть її. Нею потрібно обережно протерти амбушюри, не натискаючи надто сильно. Коли подушечки будуть чисті, протріть основу амбушюр і використовуйте зубну щітку з м’якою щетиною для важкодоступних місць. Відкладіть амбушюри для висихання.
  3. Змочіть безворсову тканину або паперовий рушник спиртом і обережно протріть отвори навушників, тримаючи їх під кутом 90 градусів, щоб уникнути потрапляння вологи. Для труднодоступних місць використовуйте ватні палички або зубочистки. Протріть решту навушників вологою тканиною. Перш ніж знову складати навушники, зачекайте, доки очищені частини повністю висохнуть.

Як почистити вакуумні навушники

  1. З навушників зніміть будь-який силікон або м’яке покриття та обережно очистіть їх окремо ватною паличкою.
  2. Занурте вушні вкладиші в мильну воду на п’ять хвилин, потім вийміть і протріть їх. Якщо залишився бруд або вушна сірка, скористайтеся ватним тампоном, або ватною паличкою.
  3. Змочіть чисту тканину або паперовий рушник спиртом і обережно протріть усі поверхні. Використовуйте ватну паличку, змочену в спирті, щоб очистити важкодоступні місця. Перед використанням дайте навушникам повністю висохнути.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як правильно почистити динамік телефона. Тут також важливо, аби в середину не попала вода. Гострі предмети використовувати не рекомендується.