Звук телефона занадто тихий: як це виправити

Читать на русском
Автор
747
Якість звуку залежить від кількох факторів
Якість звуку залежить від кількох факторів. Фото cyberguy.com

Варто почати з перевірки стану динаміків — вони могли забруднитися

Один з популярних лайфхаків — класти телефон в чашку для підсилення звуку будильника може допомогти в короткостроковій перспективі. Якщо ж звук вашого телефона погіршився, варто спробувати подолати цю проблему.

"Телеграф" зібрав основні поради для покращення звука телефона. Вони є як фізичні, так і з налаштуваннями

  • Очистіть порти динаміка телефону. Бруд і сміття можуть приглушити звук, тому використовуйте м’яку щітку, щоб обережно почистити отвори динаміків.
  • Зніміть будь-які додаткові аксесуари, які можуть заважати звуку. Новий чохол може вплинути на якість звуку або він потребує миття, якщо отвір для динаміка забруднився.
  • Використайте вбудований або завантажте програму еквалайзера, щоб налаштувати параметри звуку та покращити звук. Такі програми, як Dolby Atmos на телефонах Samsung, можуть значно покращити ситуацію.
  • Використовуйте налаштування потокового аудіо вищої якості у своїх музичних програмах, як-от Spotify або Apple Music. Це може витратити більше даних, тож варто слухати музику з такими налаштуваннями через Wi-Fi.
  • Якщо проблема з відтворенням записаного на телефон звуку, то варто при записі переконатися мікрофони вільні і направити їх на джерело звуку. Можна використати спеціальну програму для запису звуку замість диктофона за замовчуванням.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як врятувати навушники після падіння у воду. Окрім витирання в сучасних видах є інший спосіб прибрати воду.