Які овочі не можна садити поряд із помідорами: на врожай не сподівайтесь

Читать на русском
Автор
6759
Вибирайте сусідів для томатів правильно Новина оновлена 06 квітня 2024, 22:25
Вибирайте сусідів для томатів правильно. Фото Freepik

Тримайте ці 5 культур якомога далі від томатів

При висадженні овочів на грядці важливо не тільки дотримуватися посівного календаря, але і ретельно вибирати сусідів для кожної рослини. Наприклад, помідори можуть не потоваришувати з багатьма іншими культурами.

Для підтримки зростання помідорів важливо правильно вибирати сусідні культури на городі. Про це пише express.

Що не можна садити поряд із помідорами

Небажаним сусідом є капуста. Ця рослина з сімейства хрестоцвітих може уповільнити зростання помідорів, оскільки обидві культури конкуруватимуть за поживні речовини, і капуста здатна поглинути більшу частину з них. Крім того, капуста виділяє хімічні речовини, які можуть заблокувати всмоктування мікроелементів томатами із ґрунту.

Не рекомендується сусідство помідорів із кабачками чи огірками. Пишне листя цих рослин створює тінь, що призводить до повільнішого висихання ґрунту навколо них, ніж поблизу томатів. Це збільшує ризик зараження борошнистою росою всіма переліченими рослинами.

Картопля і баклажани схильні до однакових з помідорами хвороб і шкідників. Якщо одна з рослин заражена, інші з більшою ймовірністю також можуть бути уражені. Картопля може передати томатам шкідників, таких як жуки та фітофтору.

Кукурудза також не є хорошим сусідом для томатів. Кукурудзяна совка може завдати шкоди врожаю помідорів, тому їхнє вирощування поряд заборонено.

Раніше ми писали, чим удобрити помідори після посадки. Варто ознайомитися з трьома рецептами корисних підживлень.