Не тільки перекис водню: чим у СРСР жінкам доводилося фарбувати волосся (фото)

Читать на русском
Автор
Радянський салон краси Новина оновлена 08 квітня 2024, 11:25
Радянський салон краси. Фото Pinterest

Чого тільки не робили у пошуках краси

Попри жахливий дефіцит, жінки у Радянському Союзі знаходили різні способи доглядати за собою та слідувати модним трендам, які часто навіювались західною культурою. Тож, зі зростанням моди на біляве волосся, наші бабусі використовували дивні альтернативи фарбам.

"Телеграф" зібрав інформацію про те, як жінки у пошуках краси "знущалися" над своїм волоссям. Непереливки було не тільки білявкам, адже досягти темного кольору волосся також можна було дивними сумішами.

Найпопулярнішим засобом для висвітлення волосся був розчин перекису водню. Проте дуже часто результат був далекий від бажаного, адже колір змінювався плямами, а волосся ставало ламким та занадто пересушеним.

У 1970-х роках у радянській легкій промисловості з'явилися фарби для волосся, але їхня кількість була обмеженою, а якість — далеко не найкращою. Жінки використовували перекис водню та гідропірит методом проб і помилок. Наносячи ці речовини на волосся, жінки могли освітлити його (навіть до ефекту мелірування).

Ще одним "рецептом" знебарвлення був розчин мила і 32% перекису в таблетках. Фарбування цим складом давала досить цікавий відтінок. Волосся ополіскували відваром з трави ромашки, цибулиння, кори верби та квіток липи.

Як фарбувались у брюнеток

Хна та басма давали різноманітні кольори волосся — від яскраво-червоного до майже чорного. Кашку зі змішаних кольорів наносили на волосся і залишали до досягнення бажаного результату.

Для ополіскування використовували темну каву, чай і кору волоського горіха. Таким чином колір "закріплювався".

Раніше "Телеграф" розповідав, чому хустка була невід'ємним елементом образу радянської жінки.