Телефон "літатиме": простий спосіб прискорити роботу пристрою

Читать на русском
Автор
5910
Смартон не зависатиме
Смартон не зависатиме. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Важливо періодично видаляти непотрібні файли, які займають пам’ять гаджета

Телефон, який гальмує, може дратувати. Зависання додатків та всієї операційної системи викликано безліччю факторів. Як правило, це часто пов’язано з переповненою пам’яттю пристрою. Смартфони відкладають кеш-пам’ять, яка уповільнює роботу операційної системи. За кілька кліків можна зробити так, щоб смартфон працював як новий.

Як зробити, щоб телефон не зависав

У кожному смартфоні є два типи пам’яті: кеш та запасна. Перший — це всі дані програми, які зберігаються під час його використання. Завдяки цьому додатки не вимагають постійних дозволів на використання ресурсів. Без кешу користуватися програмами було б набагато складніше.

Резервна пам’ять включає всю операційну систему, фотографії й різні типи файлів. І те, й інше необхідно, але іноді занадто багато зібраних даних може стати тягарем для телефону, що призведе до уповільнення роботи пристрою. Єдине рішення – очистити кеш.

Як очистити кеш телефону

1. Зайдіть у налаштування телефону. Знайдіть вкладку "Програми" або "Пам’ять та програми".

2. Натисніть на обрану програму, а потім виберіть "Очистити кеш".

3. Зробіть те саме з кожним додатком.

Варто пам’ятати, що видалення даних призведе до того, що програма попросить нас увійти в систему. Не буде можливості автозаповнення текстових полів (це одна з функцій кешу).

Якщо ваш смартфон продовжує гальмувати, видаліть непотрібні фото, відео, документи та програми, що не використовуються. Якщо це не допомогло, спробуйте скинути установки телефону до заводських. Перед цим створіть резервну копію вмісту телефону. Бо скидання установок призведе до видалення всіх програм та файлів на телефоні.

Раніше "Телеграф" ділився способами максимально швидкого заряджання телефону. Вони стануть у пригоді в екстрених ситуаціях.