Три правила обрізки груші навесні: не знаючи їх, ви прикінчите дерево

Читать на русском
Автор
9745
Весняне обрізання груш обов’язкове Новина оновлена 07 квітня 2024, 10:40
Весняне обрізання груш обов’язкове. Фото Pixabay

Коректне обрізання допомагає забезпечити рясний урожай та зберегти здоров’я плодів

Обов’язковим завданням для всіх дачників з деревами та кущами на ділянці є весняна обрізка. Наприклад, саме в цей період можна садити груші, але те, як правильно обрізати дорослі плодові дерева, не знають багато садівників.

Існує три важливі правила обрізання груші, розповіли у блозі "Сучасна дача" у Телеграмі. Розповідаємо докладніше, як підстригати дерева після зими, щоби не загробити їх і отримати великий урожай.

1. Щорічне обрізання груш

Щорічна обрізка дерева сприяє його правильному розвитку, спрямовуючи ресурси на формування рясного врожаю та гарної крони. Без цієї процедури чекати на гарний урожай марно.

2. Висота штамба

Висоту стовбура визначає початкова обрізка дерева в перший рік, і це просто: якщо обрізати саджанець вище 1 метра, крона виросте надто високо, що ускладнить збирання врожаю в майбутньому. Якщо ж гілки почнуть рости надто низько, з часом вони можуть досягти землі разом із плодами.

3. Вирізка вовчків

Вовчки є сильними вертикальними відростками, які розглядаються як паразити. Вони лише поглинають поживні речовини від дерева, не приносячи при цьому плодів, що перешкоджає розвитку гілок, на яких формується врожай.

Раніше ми писали, чим побілити дерева навесні. Існує рецепт стійкої побілки, яка не змиється до зими.