Не проґавте момент: що посіяти на городі в другій половині березня

Читать на русском
Автор
Посадка рослин на грядці
Посадка рослин на грядці. Фото Canva

Ці рослини потрібно саджати саме в другій половині березня

Березень — це той місяць, коли чимало рослин ще зарано садити, бо вони можуть змерзнути. Але є й такі, які саме слід саджати в другій половині цього місяця. До речі, деякі овочі краще не поєднувати на одній ділянці.

Експерти вже поділились, які рослини можна починати садити. Ukr.media пише, що однією з таких є горох. Викопайте ямку вглиб на 4 сантиметри й внесіть насіння двома рядами. Зберігайте відстань у 15 сантиметрів між рядами, горошинки саджайте з дистанцією 5 сантиметрів. Грядку слід укрити спанбондом, щоб захистити рослину від вітру й холоду. За потреби, встановіть для гороху опори.

Груші

Йдеться про деревця саме з голим корінням, бо березень — це останній місяць періоду спокою для них. Вони будуть прекрасно доповнювати сад, а восени — позбираєте соковиті плоди. Якщо у вас ділянка — невеличка, спробуйте садити їх вертикально. Садіть груші на зволоженому й дренованому ґрунті. Найкраще, щоб до них поступало сонце.

Чорнобривці

Це проста рослина, яка не вимагає багато догляду. Її вирощують з насіння. Чорнобривці є дуже витривалими рослинами. Тому можете сіяти їх зараз, але треба вкрити від холоду. Є шанс, що до літа насіння проросте й будете милуватися красивими квітами.

Брюссельська капуста

Посадити цю капусту в другій половині березня — слушна ідея. Адже тоді з'являється ймовірність, що у середині літа буде урожай. Цей овоч любить холод, і може зростати навіть, коли надворі легкий морозець. Тож саджайте, але вкривайте екоматеріалом.

Малина

У березні варто посадити кущі малини, бо це вже останній місяць, коли вони перебувають у стані спокою. Рослина добре пристосовується у відкритій землі навіть, коли холодно. Обирайте для посадки добре дренований ґрунт. За потреби — поливайте, але не перестарайтесь.

Раніше "Телеграф" писав про перелік справ, які треба зробити в саду в березні. Слід поприбирати ділянку від листя та сміття. Важливо побілити стовбури дерев, а також позбутися хворих гілок.