Час перевертати матрац: навіщо це робити навесні

Читать на русском
Автор
При використанні матраца потрібен наматрацник
При використанні матраца потрібен наматрацник. Фото Freepik

Частота обертання залежить від типу матраца, а деяким воно взагалі не треба

Весняне прибирання в спальні завжди має певні кроки — миття вікон, прання тюлі, чистка ліжка та постільного приладдя. Окрема віха — чистка матрацу, адже тут не впораєшся пральною машинкою. До того ж при зміні сезонів деякі матраци потрібно перевертати.

Як почистити матрац

Щоб почистити матрац, почніть із пилотягу та пропилососьте всю поверхню. Щоб усунути будь-які запахи, посипте содою свій матрац, залиште на 30 хвилин, а потім пропилососьте його знову.

Для глибшого очищення модна скористатися пароочисником, який допоможе видалити плями та знищити бактерії, але це може підходити не всі матрацам. Варто завжди перевіряти ярлик щодо догляду за матрацом і вебсайт бренду, щоб отримати конкретні інструкції з очищення перед використанням відпарювача.

Скільки разів на рік перевертати матрац

Для матраців важливо використовувати захисний наматрацник і прати його раз на місяць. Зазвичай рекомендується регулярно повертати матрац, щоб забезпечити рівномірне зношування, що може допомогти подовжити термін його служби та зберегти комфорт. Частота обертання залежить від матеріалів, з яких зроблений матрац. Пружинні матраци та матраци з піни пам’яті слід обертати кожні три місяці, гібридні – кожні три-шість місяців, а матраци з латексу – кожні шість місяців. Деякі виробники рекомендують робити це зі зміною сезону. Проте деякі сучасні матраци обертати не можна, наприклад, матраци з зонованими опорами, або спеціальною верхньою стороною.

Раніше "Телеграф" розповідав про секрети прибирання в ванній кімнаті. Позбутися небажаної цвілі або видалити вапняковий наліт можна без надмірних зусиль.