Відмити решітку плити можна двома способами: як прискорити весняне прибирання

Читать на русском
Автор
Відмити плиту буває непросто
Відмити плиту буває непросто. Фото Freepik

На допомогу приходять засоби для миття посуду

Весняне прибирання та розбір речей стали для багатьох обов'язковою традицією. В ньому вагоме місце займає прибирання кухні. Чи не найважче в цій частині будинку позбутися жиру та нагару на решітці кухонної плити.

Мелісса Мейкер на своєму каналі Clean My Space розповідає про два способи, як меншими зусиллями позбутися бруду на решітці. Один з них швидший. Мелісса показала, як за допомогою замочування можна без проблем відмити решітку. Для того, щоб реалізувати обидва способи потрібна ємність, наприклад пластиковий контейнер або тазик, у який можна занурити решітку.

Перший спосіб

Потрібно взяти три таблетки для посудомийної машини. Їх заливають окропом — це потрібно для того, щоб активувати речовини в них. Потім набирається потрібний об'єм гарячою водою для того, щоб покрити повністю решітку. Меліса радить залишити решітку в цьому розчині на три години, а потім пройтися жорсткою стороною губки. Вона стверджує, що жир та нагар легко відділяються.

Другий спосіб

Цей спосіб більш затратний по часу. Для нього потрібно взяти одну чашку (близько 300 мл) миючого засобу для посуду. Цей об'єм речовини розводять в гарячій воді та занурюють решітку пічки, щоб вона була покрита повністю. Для того, щоб бруд легко відділявся, Мелісса залишила решітку в тазику на ніч. На наступний день їй довелося докласти лише трохи зусилля для того, щоб відтерти застарілий бруд.

В обох випадках решітка сяяла частотою, повернувши собі металічний блиск. Авторка наголошує, що відмити нагар та жир після замочування було не складно.

Раніше "Телеграф" розповідав секрети, як за допомогою підручних засобів можна прибрати в квартирі. На допомогу можуть прийти майонез чи скибочки лимона.