Видаляють вапняний наліт та мильну піну: три засоби для миття плитки у ванній

Читать на русском
Автор
Ванна сяятиме
Ванна сяятиме. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як полегшити прибирання у ванній

Чистка плитки — одна з найбільш трудомістких робіт під час прибирання у будинку. А все тому, що складно знайти простий спосіб відмити поверхню без розводів та плям.

Для ефективного результату зовсім не обов’язково купувати спеціальні засоби для очищення плитки. На допомогу прийде побутова хімія, яка вже є у будинку. А ще краще використовувати натуральний засіб.

Чим відмити плитку без розводів

Один із випробуваних господарками способів – додати у воду трохи ополіскувача для посудомийної машини. Завдяки цьому засобу плитка у ванній буде сяяти чистотою, і ви точно не побачите на ній розводів.

Якщо ж плитка у ванній вимагає ретельного очищення, наприклад, через вапняний наліт і мильні плями, промийте її розчином води та розчиненої таблетки для посудомийної машини.

Найдешевшим і не менш ефективним засобом проти забруднень на плитці є оцет. Адже він може видалити й мильні розводи, й вапняний наліт.

Налийте оцет у теплу воду у співвідношенні 1:2. Протріть плитку тканиною, змоченою цим розчином, а потім висушіть бавовняним або паперовим рушником.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися плісняви та очистити каналізацію у ванній. З цими лайфхаками прибирання буде легшим.