Без зайвих ароматів та плісняви: лайфхаки весняного прибирання у ванній

Читать на русском
Автор
Пліснява може утворитися будь-де
Пліснява може утворитися будь-де. Фото 03-okna

Прибирати потрібно в захисних засобах, щоб не надихатися шкідливими випарами

Зайва волога, відсутність вікон та можливі проблеми з вентиляцією — причини, через які у ванній кімнаті може з’явитися цвіль. Цього сусіда варто позбутися.

Портал Jenkins Environmental зазначає, що перш за все потрібно потурбуватися про безпеку при прибиранні плісняви — вдягти респіратор, рукавички, захистити очі.

Як прибрати плісняву у ванній

Для очищення можна використовувати оцтовий розчин з рівними частинами білого (столового) оцту та теплої води в пульверизаторі. Розпиліть на уражені ділянки та дайте йому постояти 10-15 хвилин, щоб послабити цвіль, а потім використовуйте щітку для чищення з жорсткою щетиною, щоб обережно видалити цвіль. Не тріть занадто сильно, щоб не піднялись спори.

Також на ділянці з цвіллю можна використати протигрибковий миючий засіб, а потім відбілювач. Якщо цвіль находиться в куті, вичистити її звідти допоможе стара зубна щітка. Щоб запобігти повторній появі цвілі після чищення, можна збризнути білий оцет на відповідну поверхню. Після цього потрібно ретельно висушити поверхню.

Щоб запобігти появі цвілі у ванній кімнаті, контролюйте вологість, покращивши вентиляцію ванної кімнати. Після душу або ванни протирайте поверхні ванної кімнати, щоб видалити зайву вологу.

Як прочистити каналізацію кухні та ванної кімнати содою

Прочистіть каналізацію кухонної раковини та ванної природним шляхом, насипавши в кожну чашу харчової соди, а потім 1/2 склянки оцту. Накрийте і дайте суміші постояти приблизно 30 хвилин. Потім промийте гарячою водою близько двох хвилин. Щоб ваша каналізація була чистою та свіжою процедуру радять проводити раз в місяць.

Раніше "Телеграф" розповідав про правильне провітрювання — регулярна вентиляція квартири допоможе боротися не тільки з неприємними запахами. Якщо відкрити всі вікна та двері та зробити протяг, це може допомогти з заміною повітря на свіже і у ванній кімнаті.