Як прати тюль, щоб не довелося прасувати: ця спритна хитрість спростить вам життя

Читать на русском
Автор
8243
З цим лайфхаком ви забудете про виснажливе прасування тюлю Новина оновлена 02 квітня 2024, 20:28
З цим лайфхаком ви забудете про виснажливе прасування тюлю. Фото Freepik

Проста хитрість, як прати тюль і не прасувати його

Весна — пора миття вікон, а заразом і прання штор та тюлю. Найчастіше цей клопіт припадає на весну, особливо перед Великоднем, коли всі господині проводять генеральне прибирання вдома, готуючись до свята. "Телеграф" уже розповідав, як освіжити килими навесні прямо в будинку, а сьогодні ділиться порадами, як правильно прати тюль, і що зробити, щоб не довелося його прасувати.

Прання штор та тюлю займає багато часу та потребує деяких зусиль, пише itvmg.com. Однак, є деякі поради, які можуть спростити цей елемент прибирання в будинку.

Як правильно прати тюль

Коли знімаєте штори та тюль, відкрийте вікна і добре витрусіть тканину. Це позбавить зайвого пилу і спростить прання. Якщо є можливість, винесіть тюль на балкон або у двір і витрусіть від пилу на вулиці.

Використовуйте для прання тюлю та штор не агресивні хімічні засоби. Відмінною альтернативою стануть м’які гелі для прання делікатних тканин. Якщо на шторах і тюлі є мереживо, вишивка або інші елементи декору, розгляньте варіант професійного прання в хімчистці, щоб не зіпсувати пранням в машинці.

Завжди періть штори та тюль окремо один від одного та інших речей, це збереже їх від пошкоджень та забарвлення в інші відтінки. Також при пранні варто дотримуватись рекомендацій від виробника штор або тюлю.

Після делікатного прання з мінімальними налаштуваннями віджиму, або взагалі без нього, добре струсіть і просто розвісьте тюль на карнизі у вологому стані. Під власною вагою та через вологу тюль сам по собі буде сохнути та вирівнюватись. І вам не доведеться нічого прасувати. Така проста хитрість звільнить вас від прасування і заощадить час.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести пляму від шоколаду з одягу. Ласунам на замітку ці прості засоби.