Продовжіть свіжість вдвічі довше: як правильно зберігати сир

Читать на русском
Автор
Сир вимагає правильних умов зберігання  (зображення створено за допомогою ШІ)
Сир вимагає правильних умов зберігання (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Щоб сир залишався свіжим довше, треба знати певні правила його зберігання.

Сир – це справжній делікатес, який може стати родзинкою будь-якої трапези. Проте, щоб насолоджуватися його ніжним смаком та ароматом якомога довше, необхідно дотримуватися певних правил зберігання. Адже неправильно збережений сир може швидко зіпсуватися або втратити свої унікальні властивості.

Як зберігати сир

Найкраще місце для зберігання сиру – нижня полиця холодильника. Саме там підтримується ідеальна температура 4-8°С, яка уповільнює розмноження шкідливих бактерій. Сири з високим вмістом жиру, такі як чеддер чи голландський, можна класти на середні полиці.

М'які сири краще зберігати в оригінальній упаковці або герметичному контейнері, щоб уникнути висихання. Для твердих сортів ідеальним варіантом буде спеціальний фольгарин – матеріал, що пропускає повітря. Так сир матиме доступ до кисню, що сприятиме дозріванню його смаку.

Уникайте зберігати сир поблизу продуктів з різким запахом, наприклад, цибулі чи часнику. Інакше молочний делікатес може поглинути ці аромати.

Якщо ви все ж таки заморозили сир, не поспішайте відразу його їсти після розморожування. Дайте йому повністю відтанути за кімнатної температури, накривши харчовою плівкою. Так смакові властивості залишаться максимально незмінними.

Ніколи не замочуйте сир у воді, адже він може розм'якнути та втратити форму. Також не рекомендується повторно заморожувати розморожений сир.

Порада сировара: "Справжній смакун сиру знає, що найбільш ароматним він стає через 2-3 години після виймання з холодильника. Тому завжди виймайте сир заздалегідь, щоб насолодитися усім спектром його неповторних нот".

Також ми розповідали, які продукти не варто класти в котлети. Крім того, ми розповідали, як правильно зберігати сухофрукти.