Щоб не викинути гроші на вітер: як зберігати сухофрукти, щоб їх не "поїла" пліснява

Читать на русском
Автор
Правила зберігання сухофруктів
Правила зберігання сухофруктів. Фото 24 канал

Від цього залежить їх термін придатності

Наближається Великдень, а це означає, що час збирати фішки та трюки для святкування. Ми розповідали, як обрати якісні сухофрукти для випічки. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе їх зберегти до того моменту, як вони знадобляться.

Важливо правильно їх зберігати, щоб вони не псувалися й не втрачали своїх корисних властивостей. Тим паче, що родзинки, курага та інші солодкі шматочки коштують недешево. Розповідаємо про правила зберігання разом із Pixelinform.

Як обрати тару для зберігання

Для короткострокового зберігання (до кількох місяців) використовуйте щільні паперові пакети. Для довгострокового зберігання, до 1 року, використовуйте скляні банки з кришками.

Не використовуйте занадто великі ємності, краще поділити на менші порції. Річ у тім, що, якщо один з плодів запліснявіє, пліснява може перекинутися на інші, і вам доведеться викинути всю банку. Щоб уберегти сухофрукти від фруктової молі та інших шкідників, рекомендується використовувати герметичні контейнери або вакуумні пакети.

Умови зберігання

Зберігайте сухофрукти в сухому, прохолодному місці, подалі від прямих сонячних променів. Оптимальна температура зберігання — від 10 до 15°C. Вологість повітря не повинна перевищувати 60%.

Регулярно оглядайте сухофрукти, щоб переконатися, що вони не псуються. Якщо ви помітили плісняву або інші ознаки псування, негайно видаліть зіпсовані плоди.

Перед тим, як закладати на зберігання, переконайтеся, що сухофрукти добре просохли. Також ми розповідали, у якому порядку закладати овочі у борщ, щоб не зіпсувати страву.