Домашні зметуть за вечір: рецепт ароматних пиріжків з цибулею та яйцем

Читать на русском
Автор
Ці пиріжки стануть чудовим варіантом перекусу  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці пиріжки стануть чудовим варіантом перекусу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами рецептом пиріжків, які завжди вдаються.

М'які та пухкі пиріжки з ароматною начинкою з варених яєць та зеленої цибулі є чудовим варіантом перекусу до чаю чи кави. Вони дуже легко та швидко готуються та ще швидше з'їдаються.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 10 г сухих дріжджів

Для начинки:

  • 4 варених яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Сіль та перець за смаком

Для змащування:

  • 1 яйце
  • 1 столова ложка молока

Приготування:

Тісто:

  1. Змішайте в мисці тепле молоко, цукор, сіль та дріжджі.
  2. Дайте дріжджам активуватися протягом 10-15 хвилин.
  3. Додайте в миску яйце, розтоплене вершкове масло та борошно.
  4. Замісіть м'яке тісто.
  5. Накрийте тісто рушником і дайте йому піднятися в теплому місці протягом 1 години.

Начинка:

  1. Дрібно наріжте варені яйця та зелену цибулю.
  2. Змішайте інгредієнти начинки, додайте сіль та перець за смаком.

Формування пиріжків:

  1. Обминайте тісто, що підійшло.
  2. Розділіть тісто на 12-15 частин.
  3. Сформуйте з кожної частини кульку.
  4. Розкачайте кульки в коржики.
  5. Викладіть на кожен коржик начинку.
  6. Защипніть краї тіста, формуючи пиріжки.

Випікання:

  1. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментним папером.
  2. Накрийте пиріжки рушником і дайте їм піднятися протягом 20-30 хвилин.
  3. Змастіть пиріжки яйцем, змішаним з молоком.
  4. Випікайте пиріжки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.

Порада:

  • Замість зеленої цибулі можна використовувати ріпчасту цибулю, обсмажену на олії.
  • До начинки можна додати тертий сир, зелень або інші інгредієнти за вашим смаком.
  • Пиріжки можна їсти як гарячими, так і холодними.

Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.