Приготуйте на Великдень — готуватимете на кожне свято: дивовижний рецепт запеченого сала

Читать на русском
Автор
Найкращий рецепт до великоднього столу Новина оновлена 10 квітня 2024, 16:31
Найкращий рецепт до великоднього столу. Фото shuba.life

Відмінна страва до свята і не тільки

Після Великого посту хочеться влаштувати свято живота. А коли це робити, якщо не на найбільше весняне свято — Великдень?

Разом з Shuba пропонуємо приготувати в духовці сало з часником, перчиком та ароматним лавровим листом. Навряд чи захочеться звичних котлет разом із таким запашним салом. Якщо приготуйте — і точно захочеться поласувати таким салом ще. Не вірите – перевірте.

Як приготувати запечене сало у фользі

Інгредієнти на 8 порцій:

  • сало – 1 кг
  • майонез 72% — 200 г
  • кріп, гілочка – 20 г
  • часник, зубчики — 6 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • паприка – 1 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. На салі робимо надрізи. З усіх боків його солимо, перчимо і посипаємо паприкою.
  2. В окремій мисці змішуємо майонез, подрібнений часник та кріп. Приготованим соусом змащуємо з усіх боків сало, зверху викладаємо лавровий лист.
  3. Сало загортаємо у фольгу та відправляємо в холодильник на годину.
  4. Через вказаний час відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Дістаємо готове сало і подаємо разом із домашнім хлібом. Смачного.