До обіду, з солодким чаєм або для перекусу: страва, з якою ви забудете навіть про фастфуд
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Хто спробують, усі запитують рецепт
Ситні, ароматні пироги з різноманітними начинками – популярна страва на нашій кухні. Наприклад, вони бувають солодкими, солоними, м’ясними чи фруктовими – все залежить від вашої фантазії.
Сьогодні ми з "Важно знать" розповімо про традиційний татарський пиріг під назвою кистибий. Раніше його начиняли рагу чи пшоняною кашею, а сьогодні найпопулярніша начинка — картопляне пюре. Цю універсальну страву можна подавати на обід або вечерю, до солодкого чаю або як ситне і зручне перекушування.
Як приготувати ситну татарську страву кистибий
Інгредієнти
Для тісту:
- 500 г борошна;
- 120 г вершкового розтопленого масла;
- 250 мл молока;
- 1 куряче яйце;
- 1 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. харчової соди;
- 0,5 ч. л. солі.
Для начинки:
- 1,8 кг картоплі;
- 50 г вершкового масла;
- 200 мл молока;
- 1 куряче яйце;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Для начинки картоплю чистимо і відварюємо до готовності. Додаємо розтоплене вершкове масло, гаряче молоко та куряче яйце. Солимо, перчимо та пюруємо.
- Для приготування тіста в окремий посуд відправляємо борошно, вливаємо тепле молоко, 50 мл вершкового масла, цукор, харчову соду, сіль і яйце. Замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Відправляємо його в пакет і даємо відпочити протягом 15 хвилин.
- Через вказаний час обминаємо тісто руками, ділимо на 15 частин. Кожну розкочуємо на дошці, що присипає борошном, в 15-сантиметрове коло, обсмажуємо з двох сторін на сухій сковороді та змащуємо розтопленим вершковим маслом.
- На половину кожного коржика викладаємо по 2 столові ложки картопляного пюре, розмазуємо, прикриваємо другою стороною, акуратно притискаючи зверху долонею.
Рекомендуємо також спробувати пиріг "Куриний ледар". Усі оближуть тарілки після нього.