Альтернатива Shazam і не тільки: три цікаві секрети смарфтонів на Android

Читать на русском
Автор
Не всі користувачі в повній мірі використовують можливості ОС
Не всі користувачі в повній мірі використовують можливості ОС. Фото freepik.com

Програми допоможуть ідентифікувати об'єкти і не тільки

Деякі додатки можуть бути не корисні для смартфона або витрачати його енергію надміру. Проте деякі — можуть бути корисні в різних ситуаціях.

Про "фішки" Android, які знає не кожен розповіли на порталі Slash Gear. Вони можуть зробити життя користувачів простіше.

Google Sound Search

Це альтернатива відомій програмі Shazam. Запустити цю функцію можна запитавши голосового помічника: "Hey Google, що це за пісня?". Працює він так — слухає музику навколо вас та ідентифікує її на екрані. Google намагатиметься ідентифікувати пісню, навіть коли ви її просто наспівуватимете. Спів зазвичай спрацьовує рідше, ніж відтворення справжньої пісні.

Google Lens

Google Lens схожий на зворотний пошук зображень Google у реальному житті. Ви фотографуєте щось камерою або вибираєте фотографію зі своєї галереї, а Google сканує зображення, щоб ідентифікувати об’єкти та текст. Наприклад, ви можете сфотографувати пам’ятку та дізнатися її історію або сфотографувати продукт, щоб знайти списки розпродажів. Також програма може ідентифікувати текст на зображенні, який потім можна використовувати. Ця програма також дозволяє ідентифікувати рослини, тварин або жуків, яких ви зустрінете.

Історія сповіщень

Якщо увімкнути історію сповіщень у налаштуваннях, то ви матимете хронологічний список усіх отриманих сповіщень, який можна прокручувати та взаємодіяти. Щоб переглянути історію сповіщень, перейдіть у розділ "Сповіщення" програми "Налаштування" та торкніться "Історія сповіщень". Ви побачите перемикач, щоб увімкнути історію сповіщень. Після цього ви можете повернутися до цієї сторінки будь-коли, коли захочете побачити хронологічний список усіх своїх попередніх сповіщень. В деяких телефонах, зокрема Samsung, це може бути заховано далі, наприклад у розділі "Додаткові налаштування" в "Налаштуваннях сповіщень".

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо забули пароль від телефона. Для різних телефонів принцип скидання різний.